Чаша какао

Поговорка „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“ спокойно може да бъде перифразирана на „Чаша какао на ден държи доктора далеч от мен“. Специалисти от САЩ са установили, че напитката подобрява кръвообращението и държи „на крака“ хора над 60 години, съобщават Ройтерс и в. „Дейли мейл“.

В проучването са участвали 44 души с периферна артериална болест (стеснение на артериите). Изследваните лица са консумирали три чаши какао дневно за период от шест месеца. В края му изследваните лица са били подложени на двигателен тест.

Специалистите са установили, че възрастните индивиди, приемали какао, са способни да изминават по-дълги разстояния, отколкото в началото на изследването.

Какаото е богато на съединението епитехин, което се среща и в черния шоколад. Според изследователите въпросното съединение подобрява кръвообращението в прасците, позволявайки на участниците да вървят по-дълго.

Вижте още:
Защо топлото какао е супер напитка през зимния сезон?Топлото какао се оказва супер напитка през зимния сезон. То е богато на протеини, магнезий, калий, ж…Dec 7 2019skafeto.com

Разкошен кекс с какао и бисквити, ще се влюбите в този сладкиш!Тази рецепта наистина е нетрадиционна, защото, за да направите този кекс ще използвате не само брашн…Nov 10 2019skafeto.com

loading...