четки за зъби

Българинът не купува пасти. Ние установяваме, че само около 30% купуват често четки за зъби и горе-долу толкова купуват зъбни пасти. Ето това се опитваме да променим. Не си мият зъбите.

Тази констатация направи в студиото на БНТ председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Той обобщи, че липсата на профилактика, лошата хигиена и системно неглижиране на оралното здраве са причините за стряскащата стоматологична картина в България.

Той цитира официалната статистика, според която 18-годишните младежи у нас имат средно по 6 кариеса и 1 изваден постоянен зъб. А във възрастовата група от 35 до 44 години броят на липсващите зъби нараства до 6.

Учените алармират: Има връзка между зъбите и продължителността на животаЗъбите и продължителността на живота ни обикновено не се свързват в едно изречение. Всъщност обаче с…Dec 5 2019skafeto.com

„Освен това – четките трябва да се сменят на 3 месеца. Не дай си боже, при епидемиологична обстановка, ако си се разболял от каквото и да е инфекциозно заболяване, трябва да смениш четката си ведна“, предупреди д-р Шарков.

Как да запазим зъбите си белиМного от нас си задават въпроса как да запазим зъбите си бели. Причината за това е, че емайлът им се…Jan 11 2020skafeto.com


loading...