пловдивчанин

102-годишен пловдивчанин нито веднъж през дългия си и достоен живот не е приеман в лечебно заведение зарази болест. Той на драго сърце разкрива тайната на дълголетието си и го пожелава и на всички останали.

Александър Николов разкрива, че в основата на дълголетието му стоят генът и здравословният начин на живот. Ако трябва накратко да опише богатия си житейски опит, той го очертава с 2 думи „труд и борба“. Когато отпразнувал тържествено 100-годишнината си, бай Сандо си казал, че досега не е палил цигара и дори не познава вкуса на никотина, което ще му позволи да премине към 101-вата си година.

На следващия рожден ден продължил със самоанализа – досега не си пил алкохол – значи спокойно можеш да преминеш към 102-рата.

Бай Сандо е категоричен, че друга причина за дълголетието му е фактът, че никога през живота си не е преяждал. Александър Николов всеки ден изкачва поне по веднъж стълбите до жилището си на 4-ия етаж и основното си време прекарва в четене и писане на спомени. Често рецитира стихотворения – сред любимите му поети са Ботев и Вазов, на Смирненски, Вапцаров и Гео Милев.


loading...