психичното здраве

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Повечето хора приветстват идеята за прекарване на свободното време сред природата и зелените площи. В края на краищата, отнемането на няколко минути дори от нашия зает график на открито предлага така необходимата почивка от хаоса на ежедневието.

Също така може да даде положителни за здравето ползи, включително по-ниски нива на стрес, по-малко симптоми на депресия и дори по-ниска смъртност.

Все пак, въпреки всичко, което учените знаят за връзката между природата и доброто ни здраве, те все още не могат да твърдят със сигурност колко време на открито води до подобрено психичното и физическо здраве.

Ново проучване, публикувано в четвъртък в „Frontiers in Psychology“, се опитва да отговори на този въпрос, като моли участниците да прекарат известно време в място, което „носи чувство за контакт с природата“ в продължение на най-малко 10 минути, три пъти седмично за осем седмици.

Изследователите открили, че участниците, които са се потопили в „усещането на природата“ в продължение на поне 20 минути навън, са претърпели значително намаляване на нивата на хормона на стреса кортизол.

Авторите на изследването пишат, че предвиждат в крайна сметка да се разработи „рецепта за природата“ – или „хапче за природата“, което органите за здравни грижи могат да предложат на своите пациенти като евтино и превантивно лечение за психичното здраве. („Хапчето“ е времето, прекарано навън.)

Това изследване е първата стъпка към тази цел, казва Мери Карол Р. Хънтър, водещият автор на изследването и доцент в Училището за околна среда и устойчивост в Университета на Мичиган.

Как начинът, по който спим, влияе на здравето ниСпоред изследователите, които активно изследват съня, всеки един човек прекарва средно двадесет и пе…Mar 13 2019skafeto.com