магнезий

Магнезият е от огромно значение за нормалното функциониране на организма ни. Всички жизненоважни органи се нуждаят от магнезий, за да действат нормално. Сред тях са сърцето, мускулите и бъбреците. Магнезият отговаря за пренасянено на калции и витамин D в тялото. Освен това е мярка срещу Алцхаймер и е важна част от храносмилането. Когато в организма се получи магнезиев дефицит, се появяват следните симптоми: умора, проблеми със сърдечния ритъм, крампи и слабост в мускулите, понижено кръвно налягане, гадене или повръщане, диария, световъртеж и главоболие. Когато се появи този дефицит може да се стигне до ред заболявания като дихателни проблеми, диабет, високо кръвно. За да набавим магнезий на организма си, можем да го поемаме под формата на добавки като магнезиевото олио.

Но има е природни методи да повишим нивото на магнезий в тялото си. За да приемем магнезий трябва да хапваме следните неща: бадеми и кашу, соя под формата на семена, риба, кафяв ориз, бамята и киселото зеле са богати на манезий, сушени плодове, банани и черен шоколад. Друг начин е ако разполагаме с вана да сложим в нея английска сол, което е магнезиев сулфат. Така докато си взимаме вана, тялото ни ще абсорбира магнезий. Разбира се, добре е да се консултираме с лекар, за да бъде всичко под контрол.

Цял живот сме ги яли грешно! Вижте как трябва да консумираме бадемитеБадемите са любими ядки на много от нас. Но се оказва, че през цялото време сме ги консумирали непра…Nov 25 2018skafeto.com

loading...