старческите петна

Lentigines seniles (старческите петна) се появяват вследствие на пигментно отлагане в кожата. Срещат се с голяма честота при хора над 40-годишна възраст, а при пациенти над 60 години наличието им се смята за нормално. Тези петна са характерни за възрастнтие хора, но биха могли да се появят и при по-млади.

Ако сте забелязали първите старчески пигментни петна по кожата си, не се отчайвайте. Има натурални рецепти, които ще ги направят по-малко забележими. Ето какво ви трябва, за да им се противопоставите.

Маска с нахут
Тази маска се приготвя лесно, а съставките й са достъпни за всеки от нас. Ако не искате да отделяте време за варене на нахута, може да си купите варен нахут в буркани.

Съставки

• 1/2 чаша варен нахут (150 г)

• 1/4 чаша вода (62 мл.)

Подготовка

• Изплакнете нахута и го поставете в малка тенджерка.

• Изсипете малко вода и започнете да намачквате нахута.

• Когато получите гладка паста, нанесете я върху областите на кожата, където имате пигментни петна. Кожата трябва да бъде чиста и суха.

• Изчакайте 20 минути, докато маската стане напълно суха.

• Не изплаквайте, изчакайте, докато слоят суха паста се изрони от само себе си.

• Препоръчва се процедурата да се повтаря всеки ден, преди лягане.

Лимонов сок
Киселината, съдържаща се в лимоновия сок, прониква в слоевете на кожата, като отстранява пигментните петна. Много е важно да се направи процедурата преди лягане. Факт е, че когато лимоновият сок влезе в контакт със слънчева светлина, се проявява обратният ефект: в този случай може да причини оцветяване на кожата.

Не забравяйте да третирате кожата с лимонов сок веднага щом забележите първите пигментни петна

Тази процедура е изненадващо лесна: всичко, което трябва да направите, е да срежете лимона наполовина и да третирате проблемните области на кожата след душ.

След няколко минути изплакнете лимоновия сок с топла вода.

Вместо лимон, можете да използвате червен лук. Сокът от този зеленчук има същия ефект.

Глухарче
Това лечебно растение също се използва ефективно за отстраняване на старчески петна, така че е препоръчително винаги да го имате под ръка.

• Нарежете хоризонтално дръжките на глухарчето и изстискайте сока от тях.

• Обработвайте с тази течност мястото с пигментирана кожа до 3 пъти на ден. Не е нужно след това да изплаквате кожата.

• Можете да използвате и сока от листата на алое за тази процедура (друго лекарствено растение, което всеки трябва да има в дома си).

Ябълков оцет
Ябълковият оцет може да се намери в кухнята на всяка домакиня. Тъй като съдържа и киселини, ефектът му наподобява този на лимоновия сок.

• Добавете малко количество ябълков оцет в крема за ръце (2 части крем към 1 част оцет) и използвайте това удивително домашно лекарство, за да премахнете старческите петна по кожата.
Д-р Александър Шишонин показва страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)Според наскорошно изследване около 35% от болните от хипертония знаят за проблемите си и се лекуват.…Aug 13 2019skafeto.com

Удивителните растения в БългарияЗа много българи, които обичат да се разхождат из нашата хубава природа и да видят розова иглика при…Aug 16 2019skafeto.com

loading...