авиокомпаниите

Авиокомпаниите в днешно време са изключително много на брой и това дава възможност на хората да избират коя да предпочетат, според своите възможности и нужди. Често когато избираме с коя от тях да летим основното, което гледаме е бюджетът ни. Истината е обаче, че трябва да обръщаме внимание и на други елементи като сигурност и чистота, за да сме сигурни, че пътуването ни ще е приятно и безопасно.

Вчера ви разказахме кои са най-гнусните ястия в самолетите. Този път ще ви разкрием коя авиокомпания е с най-ниска хигиена. Сайтът Which e интервюирал над 7 хиляди пътници, за да разбере кои авиокомпании поддържат най-мръсните самолети в света, предават от pochivka.blitz.bg. Според изследването с най-много критики е популярната европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair.

Само 42% от пътниците казват, че чистотата на борда е „достатъчна“. Останалите оцениха този показател като незадоволителен. Представители на сайта не стигат до там. Те изпращат свой подставен пътник, за да може той да открие лично причината за недоволството на хората. Той открива мазни петна по масите и подносите, мръсни петна по седалката и прах навсякъде. Използвайки ултравиолетово лъчение, експертите отбелязват и наличието на мръсни петна по масата и по таблата, които не могат да се видят с просто око.

В списъка на мръсните самолети също бяха включени Wizz Air, Vueling, Iberia и EasyJet. Само 62-68% от пътниците казаха, че намират за чист интериора в самолетите на тези превозвачи. Доста често оплаквания получават British Airways, Jet2 и Norwegian. Почти всички пътници, които летят с Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, Cathay Pacific и Swiss са доволни от чистотата на самолета.

Някои авиокомпании пренебрегват да почистват борда, когато бързат да се подготвят за следващия полет. Експерти нарекоха това неприемливо, независимо колко евтин е билетът. Те насърчават пътниците да предприемат мерки, за да избегнат проблеми с чистотата: „Или използвайте компании, които имат добра репутация за чистота, или се въоръжете с антибактериални кърпички. Ако летите на Ryanair, е по-добре да носите бактериологичен защитен костюм“, шегуват се те.

През 2015 г. британските микробиолози събраха бактериални проби в самолетни кабини и откриха, че сгъваемите маси на пътниците са най-мръсните места в целия самолет. Броят на бактериите по тях е осем пъти по-голям от броя на бактериите по бутоните за промиване в тоалетната. Отворите на тавана също се оказаха прекалено мръсни. Невероятно: Не пуснаха човек в самолет, заради дебела коткаИма много причини, поради които може да ни бъде отказан достъп до самолет. Но малко хора очакват, пр…Nov 14 2019skafeto.comСтюардеса публикува личния си дневник с най-куриозни ситуации в самолет (ГАЛЕРИЯ)На всеки се е случвало, пътувайки със самолет, да бъде възмутен от поведението и навиците на останал…Oct 13 2019skafeto.com


loading...