Амстердам

Амстердам е една от много често посещаваните дестинации от туристите. Сред най-популярните забележителности на града до скоро беше кварталът, известен под наименованието „Червените фенери“. Мястото е пълно с публични домове и това го правеше една от най-интересните и желани дестаниции в холандската столица.
Груповите турове с екскурзовод обаче вече ще бъдат забранени, като това се оказва мярка, с която да се намалят туристите.

От кметството на Амстердам са обявили, че кварталът се пръска по шевовете от туристи и се надяват по този начин техният брой да падне значително. Проблемите възникнали, след като станало ясно, че повечето само гледат, но не ползват услугите на труженичките.Война в ГЕРБ: Дончев атакува Цветанов, иска стола на БорисовВойна в държавата, война в ГЕРБ! Лобитата на Цветан Цветанов и Томислав Дончев се захапаха стръвно. …Mar 25 2019skafeto.com

Тази забрана ще влезе в сила от следващата година, но за тази година също има промени. От следващия месец, посещенията няма да бъдат разрешени след 19:00 часа. Оказва се, че освен че кварталът е пълен с туристи, то те пречат и на самите проститутки. Твърди се още, че и самото отношение на минувачите към жените на „Червените фенери“ не е такова, каквото би трябвало да бъде. В официално съобщение се казва, че „Вече няма начин сексуалните труженички да бъдат показвани като туристическа атракция“.

Според ръководството на общината, над 80% от хората, които държат публичните домове в квартала, се оплакват от негативните резултати, които посещението на туристите оказва върху бизнеса им. Много от тях изразяват недоволство и от непрестанното снимане, както и опитите на туристите да влязат в контакт с жените на витрините и то през стъклото. Годишно Амстердам е посещаван от 21 милиона туристи. И освен индивидуалните турове в квартала на „Червените фенери“, поне хиляда туристи го посещават организирано, с гид.Гери-Никол изчезна безследно в „Нощта на звездите“„Нощта на звездите“ е вечер, организирана от фондация Енчо Керязов, в чест на младите български тала…Mar 25 2019skafeto.com


loading...