най-старият град в света

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Чували ли сте за Анкгор? Това е най-старият град в света. Това е древен град в джунглата. Градът е открит от френския пътешественик и биолог Анри Муо през 1860 година и това става съвсем случайно – бил се е изгубил в тропическите. Именно там открива и руините от един отдавна изчезнал и много богат древен град.

И това не е всичко. В своята книга „Пътешествие в Кралство Сиам, Камбоджа, Лаос и други райони на Централен Индокитай“ пътешественикът пише, че е бил разтърсен от „красотата и величието на сградите, оплетени от корени и клони от дървета.

Древният град Ангкор се простира върху приблизително 65 км в Северозападна Камбоджа и е бил столицата на Кхмерската империя от 800 до приблизително 1200 година Той е бил изоставен през 1431 година, след завладяването на кхмерското царство.

Градът е бил изграден във формата на централна кула, заобиколена от четири по-малки кули и е бил посветен на индуисткия бог Вишну, но още по-любопитно от това е, че Ангкор е много мистериозно място.

При изучаването на града учените стигат до откритието, че той представлява гигантска карта на звездното небе – мястото на храмовете в града с това на звездите от Съзвездието Дракон.

Всяка голяма планета в съзвездието Драко може да съответства на храмовете, но тъй като съзвездието се движи постоянно, от местоположението на Ангкор Ват сега не можете да видите съзвездието Дракон.

По-късно, след астрономически изчисления, се достига до факта, че преди около 12 000 години, най-ниската точка на съзвездието Дракон в небето е била точно над върха на Ангкор Ват. По това време съзвездието на хоризонта е било Лъв. Ако Сфинксът в Египет е бил построен преди 12 000 години то, двете най-ярки звезди в Лъв съответстват на очите на Сфинкса. Ако Саншиндуй в Китай също е съществувал преди 12 000 години, той би съответствал на звездата Алфа в съзвездието Дракон. В древни времена това трябва да се нарича звезда на императора Юшу, а някои хора го наричат Дзивей Ююани. Счита се за Полярна звезда, така че трите звезди на Саншиндуй съответстват на Алфа Драко преди 12 000 години, което означава, че преди 12 000 години Сфинксът имитира съзвездието Лъв в източното небе, а египетските пирамиди имитира съзвездието Орион в южното небе. Ангкор Ват от своя страна имитира съзвездието Дракон в северното небе.


Вижте още:
Откриха мистериозни артефакти на 150 000 години в пещери в КитайВ мистериозна пирамида в китайската провинция в Централен Китай – Цинхай, има три пещери, пълни с др…Sep 29 2021skafeto.com

Погребана над 4000 години, древна култура може да преосмисли „Люлката на цивилизацията“Как малко известно сред широката публика място на име Джирофт, може да промени позната ни история? Н…Mar 27 2021skafeto.com