бадеми всеки ден

Яденето на бадеми всеки ден не е нещо, което много хора правят. Обикновено се сещаме да хапваме ядки, когато ги видим на масата или пък ако случайно получим желание за конкретен вид ядки. Въпреки това е добре да знаем какви ще са промените с организма, ако въведем ядките и по-конкретно бадемите в ежедневното си меню.

Хапването на бадеми може буквално да спаси живота ви. В проучване Американската сърдечна асоциация установява, че ниската консумация на ядки увеличава шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания, пишат от dama.bg. Сред ядките бадемите са фаворити не само заради вкуса им, но и заради ползите от тях. Днес бихме искали да ви представим 4 промени в тялото, когато ядете бадеми ежедневно, всички от които са подкрепени от науката.

Намаляват акнето
Според едно проучване, пациентите с тежко акне имат около 9% по-малко витамин Е в кръвообращението си. Хапването на бадеми за подобряване на състоянието на кожата е отдавна традиционен лек в Близкия Изток, който се оказа подкрепен от науката. Бадемите са пълни с витамин Е и антиоксиданти, които биха могли да ви помогнат да излекувате акнето и да подмладите кожата си, ако можете да издържите на високите нива на омега-6 мазнини.

Помагат за лечение на диабет
Друго проучване показва, че пациентите, страдащи от диабет тип 2, вероятно ще наблюдават подобряване на физическото си състояние, ако ядат бадеми ежедневно. Те не само помагат за отпушването на артериите чрез намаляване на „лошия холестерол“, но и допринасят за намаляване на нивата на кръвната захар благодарение на минералите си.

Помагат да се възстановите от раждане
В Индия има дългогодишна традиция да се консумират бадеми като естествено средство за регулиране на чревния поток и натрупването на енергия. Бадемите са основна съставка в аюрведичните диети и често се препоръчват на жени след раждане, за да им помогнат да се възстановят бързо и да избегнат стриите.

Могат да направят бебето ви по-умно
Както вече беше споменахме, бадемите могат да подобрят мозъчната дейност. Яденето на 74 грама бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно, показва проучване, проведено от испански учени, което наблюдава 2 208 бременни жени. След това децата са били наблюдавани, когато са били на 1, 5 и 8 години. Малчуганите, чиито майки са яли бадеми по време на бременността си, са получили по-висок резултат на своите IQ тестове.

Бонус: сурови, накиснати или печени бадеми?
Според аюрведичната медицина и суровите, и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни вещества и по този начин имат еднакви ползи. От друга страна, накисването на бадеми за една нощ и обелването им може да помогне за намаляване на нивата на танин. Ако се приема в големи количества, танинът може да попречи на усвояването на хранителни вещества, но последните проучвания не откриват доказателства, които да подкрепят това. Ако консумирате бадеми редовно, вероятно сте запознати с тези ползи. Забелязали ли сте някакви други телесни промени, когато хапвате бадеми? Как консумирате тези ядки? Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Лекарите разкриха кога е опасно да ядем бананиПовечето от нас обичаме да ядем банани, не само защото са един от вкусните плодове, но и защото се и…Nov 19 2019skafeto.comКакво ще се случи с тялото ни, ако ядем по 2 яйца дневноЯйцата са един от продуктите, които са много богати на белтъчини. Те са полезни за организма ни, но …Nov 19 2019skafeto.com

loading...