самота

Много е тежко, когато най-близкият ти човек те разочарова.

Искам да споделя с читателите на „Лична драма“ как на 60 години, след дълъг брак, останах сама. Омъжих се млада – едва на 19. В продължение на 40 години вярвах, че семейството ми е добро, задружно и сплотено. Отгледах две прекрасни деца, имах любящ и отговорен съпруг, който винаги се е стремял да задоволява нуждите ни. За тази цел Димо работеше в чужбина, а ние с нетърпение очаквахме той да се завърне у дома. Често го умолявах да напусне работа, тъй като всички финансови и жилищни въпроси отдавна бяха разрешени. Децата се задомиха отдавна и с наша помощ си купиха собствени жилища. Когато най-накрая съпругът ми се уволни, бях на седмото небе от щастие. Вече нямаше никакви пречки да се радваме заедно на живота. За съжаление съдбата беше решила друго.Лична драма: След всяка буря изгрява слънце, но не ми останаха силиПреди няколко години се омъжих за човек, с когото вярвах, че ще остарея.

Два месеца след заслужената си почивка, Димо си счупи крака. Не можеше да става от леглото и за да се развлича, прекарваше цялото си свободно време в социалните мрежи. Най-неприятно е, че именно аз му направих регистрация, насърчавайки го да потърси контакти със стари приятели. Един ден, докато ровел в мрежата, открил Елица – негова бивша съученичка. Първоначално само си кореспондирали, но с времето се влюбили един в друг. Димо не скри чувствата си и сам ми призна любовта си към Елица. Не се отчаях: реших, че просто се забавлява, ала се оказа, че греша. От виртуалното пространство, двамата започнаха да се срещат на живо. Изпитвах неистово желание да се обадя на съпруга на съперницата си и да му разкажа какви ги върши жена му. Отказах се, защото осъзнах, че така единствено ще накарам Димо да се влюби още повече в омъжената си любовница.

Вече години съм свидетел на изневярата на съпруга ми и нищо не мога да променя. Не помагат нито молби, нито заплахи, че ще поискам развод. Не искам да навличам децата в тази мръсна история: все пак Димо е техен баща, а това ще подкопае авторитета му. Преди известно време мъжът ми подари на дамата на сърцето си малка вила, където двамата се срещат на спокойствие. Цяло лято той живее там, а тя периодично го посещава. Чисти, готви, но няма да напусне семейството си. Планове, планове, планове… Години наред планувах как ще прекараме старините си заедно. Сега съм сама, непрекъснато плача и като глупачка се надявам, че все пак мъжът ми ще се вразуми. Много е трудно да се зачеркнат 40 години съвместен живот.Илияна Йотова разкри лична драма: Убиецът на баща ми ме помоли да го помилвамИлияна Йотова е вицепрезидент на България. Преди това беше български представител в Европейския парл…Oct 27 2017skafeto.com

loading...