Брачната халка

Сватбата е събитие в живота на всеки човек, което е запомнящо се. Но освен чисто радостната част и веселбата, женитбата е обвързване пред обществото и Бог, което е отговорно и никак не е шега работа. Когато се венчаем, ние поемаме отговорност за собствените си действия, но също и за партньора си, а и за децата, които ще са плод на брака. Брачната халка се поставя на безименния ни пръст. Но замисляли ли сте се защо е избран точно този пръст?

Има две най-разпространени версии за това. Първата е поверието, според което в безименния пръст е единствената артерия, която води директно до сърцето.

Именно затова и пръстенът се слага на него – за да е близо до сърцето. Втората версия идва от китайските традиции и мъдрости. За да се убедите в правотата й, можете да направите следното. Първо, трябва да разберем какво символизира всеки пръст. Палецът е символ на родителите, показалецът – на братята и сестрите, средният пръст – на нас самите, безименният – на партньора ни, а кутрето – на децата ни.
Брачната халка се носи на безименния пръст - каква е причината?Те потръпват, като чуят думата брак! Вижте кои две зодии не желаят сватба!Сватбата е нещо, към което повечето хора се стремят. Особено в миналото, женитбата е била почти задъ…Aug 30 2017skafeto.com

И така, на снимката се вижда как трябва да поставим пръстите си.

Огъваме средните си пръсти и ги допираме. След това допираме върховете на останалите пръсти. Следващата стъпка е да опитаме да отделим палците. Ще успеем, защото човек рано или късно се разделя с родителите си. След това опитваме да разделим показалците: също ще успеем, защото братята и сестрите ни ще си имат собствени семейства и пътищата ни ще се разделят. След това опитайте да отделите кутретата си. Отново ще успеете, защото децата рано или късно напускат семейното гнездо.

А сега опитайте да отделите безименните си пръсти. Не успяхте, нали? Това е така, защото съпрузите трябва да останат заедно във всяка ситуация и до края на живота си. Именно по тази причина брачната халка се слага на безименния ни пръст.Уникално красива българска сватба вдигна благоевградчанин, който си взе булка от петричко село (СНИМКИ)Уникално красива сватба вдигнаха благоевградчанинът Иван Карадимов и неговата избраница от петричкот…Oct 15 2017skafeto.com


loading...