Наш сънародник, любител на пътешествията до далечни и екзотични дестинации, решил да включи в странстванията си една държава, в която не много смелчаци биха припарили – Северна Корея. Още в първите си часове в азиатската държава на нашенеца, родом от София, му се наложило да отиде до магазин, за да си напазарува. Влязъл в обикновен супермаркет, а няколко минути по-късно се натъкнал на нещо, което привлякло вниманието му. Пред очите му се появил щанд с метални кенчета с бира. Отначало се зачудил какво му е толкова познато, след секунди разбрал – бирата си била от България.

При това една от най-разпространените марки. Това, което изумило българския турист, било изключително високата цена на бирата.Северна Корея заплаши САЩ! Ще се размине ли АПОКАЛИПСИСЪТ…Северна Корея е готова всеки момент да обяви война на САЩ! Стряскащата новина разпространи руската и…Oct 13 2016skafeto.com
Българин реши да отиде до Северна Корея на пътешествие! Това, на което се натъкна в магазина, направо го изуми (СНИМКА)
Българин реши да отиде до Северна Корея на пътешествие! Това, на което се натъкна в магазина, направо го изуми (СНИМКА)

Кенче от пенливата течност се продавала в супермаркета за 7900 корейски вона, въпреки че цената на кенчето е 1.05лв.

Проверка в онлайн валутни конвертори сочи, че равностойността на тази сума е почти 15 лева. 14 лева и 57 стотинки, за да бъдем точни. За едно кенче. От друга страна, посетителят на екзотичната дестинация твърди, че е закупил 48 000 вона за 42 китайски юана, които пък възлизат на 10 лв. и 50 ст.

Ако се впуснем в математически изчисления, това би означавало, че нашенецът е можел да си закупи с разполагаемите пари цели 6 бири, като една би излязла около 1,75 лв. На база свидетелствата на българския гражданин остава енигма защо севевернокорейската валута е тиражирана на такъв висок курс спрямо еврото в онлайн ресурсите.

Така или иначе българското пиво е пропътувало хиляди километри и не се предлага на препоръчителната цена, но пък представя културата ни в дълбоко капсулираната и тоталитарна Корейска народно-демократична република.Сериозно раздвижване във Филипинско море. Ударни флотилии наближават Северна КореяСериозно раздвижване бе регистрирано във водите на Далечния изток. Два японски разрушителя са се при…Apr 23 2017skafeto.com


loading...