България атлантида

Ново предаване на Discovery Channel тръгна по стъпките на митичната цивилизация Атлантида, а проучванията доведоха снимачния екип до България. Водещи на проекта са писателят и сценарист Стел Павлу и вулканологът Джес Феникс. Те дават заявка, че с „На лов за атланти“ ще разнищят една от най-големите мистерии на археологията, а именно – откриването на Атлантида.

Павлу е автор на нова теория, според която Златната цивилизация е съществувала в различен период от предположенията на учените досега. Феникс има опит с обиколките по света, като работата й я отвела на шест континента за над 25 научни експедиции.

Снимките на първи сезон на поредицата, който се разгръща в шест епизода, датират от миналата година. Изследванията край Черно море водят Стел и Джес до България, като двамата намират време да обикалят и столицата ни, разказва „Монитор“.

Нашето крайбрежие е сред първите места, които екипът посещава. Причината – според немските изследователи Зигфрид и Кристиан Шопе потопената Атлантида се намира някъде тук. Затова снимачният екип посвещава цяла седмица на страната ни.

„Тъкмо приключихме със снимките на първи епизод за научната поредица, която водя със Стел Павлу и беше вълнуваща седмица! Видяхме и изживяхме неща, които се случват веднъж в живота. Нямам търпение да ви ги представя догодина. Тази вечер ще празнуваме и утре продължаваме към следващата държава“, гласи текст към снимка на Джес, направена в центъра на София.

Трима наши сънароднициса акредитирани като част от екипа. Това са Стоян Гълъбов, Васил Марков и Стоян Цветков. Павлу и Феникс търсят атланти още в Италия, Гърция и Хърватия.

Според изданието Hollywood Reporter от Discovery Channel са обединили сили с актьора Морган Фрийман, който влиза в ролята на продуцент на „На лов за атланти“ заедно с Лори Маккриъри и компанията й Revelations Entertainment.

Вижте още:
Български артефакт от Плиска пази кодовете на човешката цивилизацияРозетата от Плиска пази кодовете на човешката цивилизация. А близо половин век след археологическите…May 25 2021skafeto.com

Хераклея Синтика – градът в България, от който Александър Велики тръгва да завладява светаХераклея Синтика е древен тракийски град, разположен на южния склон на Джонков връх, който е част от…May 23 2021skafeto.com

Погребана над 4000 години, древна култура може да преосмисли „Люлката на цивилизацията“Как малко известно сред широката публика място на име Джирофт, може да промени позната ни история? Н…Mar 27 2021skafeto.com


loading...