Живеем в свят на ментетата! Пазарът е залят от стоки с изключително ниско качество – като се започне от развалящи се на втората минута китайски играчки, премине се през краткоживущи уреди, хранителни продукти със съмнителна годност и полезност и лекарства с недоказан лечебен ефект и се стигне дори до стоки, които са директно вредни за здравето! Такива, за съжаление, са и ментетата черни слънчеви очила, предназначени уж да предпазват очите ни от невероятно вредната късовълнова слънчева радиация. Действително, в еволюцията на човешкия род, този най-важен осезателен орган, свързващ ни с околния свят, е претърпял промени, които го предпазват от проникването в него на прекалено ярка светлина.Рецептата на известния билкар Бай Кольо, помогнал на стотици болни: Смесвате 2 съставки и махате очилата!Днес попаднахме на една рецепта, която помага да си оправите зрението. Истинско природно чудо. Рецеп…Mar 26 2017skafeto.com

Тези промени се изразяват в рефлективно стесняване на ирисите и инстинктивно присвиване на поддържащите очите мускули.

Освен това кристалното тяло в окото притежава естествен филтър, който не пропуска най-опасната част от ултравиолетовото /УВ/ лъчение. Все пак през лятото, или по заснежените върхове и била на планините, радиацията е прекалено силна и естествените прегради пред нейното проникване в очите далеч не са ефективни! Тук на помощ трябва да дойдат черните очила, чийто стъкла следва задължително да са пригодени да спират УВ радиацията. Сергиите у нас са пълни с красиви, модни черни очила, които са твърде евтини, за да не бъдат „ментета“!

Носенето на такива фалшиви черни очила е далеч по-вредно, отколкото изобщо да не се носят очила. Причината е в това, че, ирисът, „подлъган” от затъмнените стъкла без защита, се отваря широко и така окото поема много повече вредни лъчения. Ефектът е постепенно, но необратимо увреждане на ретината и зрението прогресивно намалява! Затова – нека черните ви очила, макар и излезли от мода, да струват немалко пари, но да са добре защитени от радиацията на слънцето! И, което е още по-важно – пазете очите на своите деца не по-малко ревниво от своите, защото те не осъзнават проблема! Свиквайте ги да присвиват винаги очи, дори при не силно слънце, да не гледат пряко в него и да носят избрани от вас, добре защитени слънчеви очила при всякакви рискови обстоятелства!

И когато си купувате черни очила – искайте сертификат за произхода и качеството им! Сложете ги и вижте дали са ви удобни, а при най-малка поява на дискомфорт, замайване или болки в главата се отървете от покупката! Имайте предвид, че повечето от евтините очила с диоптър също могат да бъдат вредни за зрението ви, тъй като при тях не е – и не може да бъде – спазено индивидуалното разстояние между зениците.

Така се получава изкривяване на образа и обикновено диоптърът не отговаря на посочения върху етикета. Надрасканите стъкла също водят до сериозни проблеми. Ето защо, вървете при специалист-оптик и си поръчайте очила според размерите на лицето си и със стъкла – в съответствие с направените ви зрителни изследвания.

Хвърлих очилата, ставите ми са като нови, а умът ми е като бръснач. А пък килограмите влязоха в норма…как да не опиташ!Серия от упражнения, комбинирани в един наистина вълшебен сироп, ще ви помогнат да премахвате изключ…Apr 19 2017skafeto.com


loading...