дългове

Парите никога не стигат. Кой не е достигал до тази тъжна констатация, особено в моментите, в които ни предстои някой по-голям разход. Обикновено решението ни води в една конкретна посока – теглене на заем. Дотук добре, но идва време за връщането на парите и бюджетът съвсем се обърква заради новите дългове.

Обикновено смятаме, че най-важното е да погасим основното си и най-голямо като размер задължение, което е с най-висока лихва.

Оказва се обаче, че това е погрешно. До този извод са стигнали учени от университета в Тексас. Резултатите от проучването им бяха публикувани в авторитетния Journal of Marketing Research.

Те показват, че ако първо изплатим най-дребните си задължения, това ще доведе до необходимата мотивация, за да продължим успешно към изчистването и на основното задължение.

Според учените това е ефектът на т.нар. „малки победи“, които са ни много необходими да запазим самочувствието и самообладанието си.Ето как да спасим обувките си от солта, която ги разяжда цяла зима. Страхотен трик от казармата помага…Зимата е много труден тест за обувките ни, които всеки ден са в досег с големи количества сол, луга …Jan 19 2017skafeto.com

В основата на проучването е заложен експеримент, в който на участниците е дадено да изпълнят сложна задача, която обаче е била разделена на по-малки части. Установено е, че мотивацията на участниците е ставала все по-голяма с наближаването на края на задачата.

Учените обаче припомнят, че всеки дълг е със специфични параметри и към изплащането трябва да се подходи прагматично, като се вземат предвид не само основните лихви, но и тези, които се начисляват за просрочване на плащанията.Важно за всички шофьори! КАТ ни дебне с нови трикове, слагат радарите в кофи за…Всички, които са решили да продължат практиката да нарушават ограниченията за скорост по републиканс…Mar 15 2017skafeto.com


loading...