Сушенето на дрехи навън не само намалява въглеродния отпечатък върху природата, но също така намалява разходите ни.
Потреблението на енергия и разходите за използване на сушилня са значителни.
Ако нямате сушилня и простирате дрехите си вътре в стаята, рискувате да дишате въздух, който е замърсен с отрови и да повишите значително влагата в помещението, предупреждава puls.bg.
Средно във въздуха на една средностатистическа къща се съдържат поне 4-5 литра вода. Едно пране обаче може да повиши нивото на влагата с до 2 литра. Твърде много влага може да замърси въздуха и да повиши консумацията на енергия.
Ако ползвате омекотител за тъканите, по време на сушене в стаята се отделят химикали, които вдишвате и които могат да увредят здравето. Вредните съставки, ацеталдехиди, замърсяват въздуха, а освен това в него се отделят отрови от течността за пране, които са още по-опасни в стая с висока влага.Прането започна да мирише. Оказа се, че в пералнята има мухъл, но с този домашен препарат си реших всички проблемиМухълът е изключително неприятно явление, което може да доведе както до чисто сетивни проблеми като …Oct 21 2017skafeto.com

Ако стаята е наситена с влага, това може да повиши опасността от поява на плесен, която може да е опасна за здравето, особено на хора с астма, а освен това може да повреди повърхностите на стените, настилката и мебелировката. Смята се, че в помещенията за пране спорите на плесента са до 3 пъти повече, отколкото в други части на къщата.
Освен това в стая с повече влага могат да се развият повече бактерии и акари. Акарите могат да се намерят в домашната мръсотия и са опасни за дихателната система, тъй като могат да провокират алергии и астма.
Прането е вероятно един от най-големите разходи на енергия в дома, ако ползвате и пералня, и сушилня след това. Статистиката показва, че една сушилня за дрехи използва повече енергия, отколкото енергийно ефективен хладилник, миялна машина и пералня взети заедно.От мама знам тези скъпоценни трикове – ето как всички видове петна ще изчезнат от прането виПетната по дрехите са способни да развалят настроението на всеки един от нас за секунди. И наистина …Sep 20 2017skafeto.com

loading...