варене на яйца

Едно от най-простите неща, които можем да направим в кулинарно отношение е варене на яйца. Всеки човек, независимо от своя пол и възраст, може да свари яйце. Но често се случва така, че по време на варенето, яйцето може да се спука и така да се съсипе. Затова и днес ви представяме един невероятен метод за варене на яйца, който не само е оригинален, но и е адски бърз и ефикасен.

Със сигурност тази рецепта за приготвяне на яйца е най-бързата, здравословна и красива. Може да се впиша като страхотна закуска, обяд или дори вечеря, предават от jenata.blitz.bg. Сготвеното по този начин яйце ще допълни всяко ястие: супа, юфка, сандвич и всяка гарнитура. Не е необходимо да изтъквате на никого за предимствата на този продукт, особено за достъпността и хранителната му стойност – той притежава едни от най-добрите параметри.

Ще имате нужда от:
-Дълбок тиган (плитък също е подходящ, но в него няма да е толкова удобно).
-Черпак.

Съставки: яйца, сол, черен пипер, слънчогледово масло – всички по избор и по желание. Слагаме тигана на огъня. Налейте вода в тигана на ниво точно под купата на черпака. Изчакайте водата да заври и след това разбийте яйцето в черпака за супа. Добавете сол или черен пипер, по вкус.

Веднага щом водата започне да кипи, черпакът с яйцето се спуска във врящата вода почти изцяло, но не оставяме водата да влезе в черпака. Задръжте го за около 10 секунди, докато яйцето „се сготви“. След това сложете вода в черпака, за да улесните изваждането на съдържанието и извадете яйцето от черпака. Оставете го да плува във врящата вода, докато стигне до желаното състояние. Извадете и сложете яйцето в чиния. Приятен апетит!

Американски учени алармират: Никога не яжте яйца за закускаУчените постоянно правят проучвания на всякакви теми, за да могат да открият различни зависимости, к…Oct 26 2019skafeto.comРазбиха най-големия мит за варенето и беленето на яйцаВсяка домакиня има опит с варенето на  яйца. И всяка е изпитвала затруднения щом тръгне да ги бели, …Feb 14 2019skafeto.com

loading...