https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Често се спори по този въпрос. Ето ги фактите. Национал-социалистите идват на власт, възползвайки се от безпрецедентната икономическа криза и разрухата, в която изпада Германия след края на несполучливата за нея 1-ва Световна война и в резултат от свръхпопулистичните обещания на техния фюрер Адолф Хитлер да възроди страната и установи хилядолетно господство на Третия райх! Започва се с ликвидирането на комунистическата и социалдемократичната партии – стотици хиляди техни привърженици са хвърлени в затвори и лагери! Следва „прочистване на арийската раса“ – избити са непълноценните – сакати, умствено увредени, както и циганите! По-нататък, като се възползва от тлеещия в страната антисемитизъм, Хитлер започва безмилостно гонение на немските евреи, отнемайки имуществото им и натиквайки ги в гета и лагери.

Но това е само първият етап; след избухването на 2-та Световна война в „лагерите на смъртта“ са унищожени повече от 6 милиона евреи, чиято единствена „вина“ е, че не са арийци! Не по-малко са жертвите всред милионите военнопленници, заставени да се трудят при нечовешки условия за германската военна промишленост! Всичко свършва на 30 април 1945 година, когато фюрерът пръска с пистолет главата си… Но да оставим малко място и за „бащата на народите“, Йосиф Висарионович Сталин. След като болшевикът Ленин се справя безмилостно със своите опоненти в лицето на есери, меншевики и други инакомислещи и, междувременно, ликвидира царското семейство, „юздите“ са поети от Сталин. Той започва с избиването на т.нар. „кулаци“, чиято собственост е отнета в полза на новосъздадените колхози и совхози. След това идва периодът на страшните „тридесет години“, когато в резултат от параноичния страх на Сталин от вътрешна партийна опозиция се достига да методичното о физическо ликвидиране на всички опортюнистично настроени членове – избити са „зиновиевци, „каменевки“, троцкисти… Настъпва и безпрецедентна чистка в армията, чиито талантливи и преданни на страната генерали са – в най-добрия случай – натикани в далечните сибирски лагери… Но най-страшното е, че почти 5 милиона обикновени съветски граждани са разстреляни или заточвани в лагери само въз основа на доноси за тяхната „недостатъчна лоялност към режима“!

Освен това, милиони честни, предани съветски войни тежат на съвестта на Сталин, който, в опита му да спре немското настъпление през първите две години от войната, ги използва направо като „пушечно месо“! На този фон, какво са разстреляните през 1940 година в Катинската гора 20 000 предали се като военнопленици полски офицери…? Сталинският терор свърша едва през 1953 година със смъртта на „вожда“… Е, оставаме да решите кой от двамата диктатори е бил по-голям сатрап! Може би тук знакът за равенство би бил най-подходящ?!