https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вижте момиченцето на видеото – то е между 2 и 2 и половина години. И вече самостоятелно съблича якето си с качулка, събува се, и си обува обувчици за в къщи. При това подрежда събутите обувки на точно определено място под закачалката, на която поставя и якето. Изглежда, че всички тези действия са напълно осъзнати от детето, което не се влияе от факта, че го снимат. Естествено, такова поведение не може да бъде „вродено“ – то е резултат от възпитателната работа на родителите.Талантливите деца са бъдещето на България! Чуйте уникалния глас на това 7-годишно момиченце (ВИДЕО)България е дала много таланти на света. Продължава да го прави и в днешните трудни времена, когато в…Mar 6 2017skafeto.com

Децата, независимо дали са момченца или момиченца, трябва да бъдат приучвани от съвсем малки на чувство на ред, но на базата на поощрявана независимост!

Родителят трябва ненатрапчиво да показва на детето как да извършва определена дейност като го стимулира не само да я повтори, но да извършва и други подобни дейности по собствена инициатива! Такава методика на ранно възпитание на децата да бъдат поощрявани, а не порицавани за действията си от техните родители е известна като „метод на Монтесори“ – на името на неговата създателка, лекарка и педагожка д-р Мария Монтесори. Несъмнено, системното излагане на основните правила, по които родителите следва да възпитават децата си е от изключителна полза за онези от тях, на които им лисва опит в това отношение или просто тяхното собствено възпитание не е отговаряло на тези изисквания! Затова родители, запознайте се в детайли с метода на Монтесори – така децата ви ще се окажат в привилегированото положение да бъдат самостоятелни и инициативни още от най-ранна възраст!