кюфтенца

Кюфтетата са нещо, което всеки от нас обича. Те са подходящи за всякакъв повод. Точно по тази причина днес ви предлагаме да опитате тази интересна рецепта за кюфтенца.

Продуктите, с които трябва да се снабдим са: половин килограм кайма, 2 глави лук, 300 гр гъби, половин килограм бутер тесто, 1 яйце, сол, черен пипер и смесица от подправки, които можем да вземем от магазина.

Няма изисквания по отношение на каймата – можем да използваме този вид, който ни е най-вкусен. Първо, посоляваме и подправяме каймата с черен пипер. Разбъркваме и добавяме останалите подправки. След това почистваме лука и го наситняваме. Същото правим и с гъбите, а после ги запържваме с лука в растителна мазнина, докато се сготвят напълно. Подправяме ги със сол и пипер.

Омесваме каймата с тях и разбъркваме хубаво. Следващото нещо е да си подготвим тестото като го нарежем на тънки ивици. Оставяме го настрани и се заемаме с оформянето на кюфтенцата. Когато приключим, покриваме всяко кюфте с ивици тесто, докато го обвием изцяло. След това намазваме готовите топки с яйцето и слагаме да се пекат за около 45 минути на около 190-200 градуса.

loading...