Японската нация е уникална и различна от останалата част на света. Определено всичко започва още в училище. Вижте пет строги правила в японските училища.
Без никакви аксесоари
В японските училища има строг контрол на облеклото и във всички училища учениците имат специални униформи. В тях е забранено използването на каквито и да е аксесоара за промяна на външния вид на ученика. На учениците е забранено да използват цветни контактни лещи, да си боядисват косите и дори да имат повече от една обеца на ушите. Ученичките не могат да имат маникюр и да си лакират ноктите, както и да скубят и оформят веждите си.Можеш, но не работиш – няма социални помощи! Готвят сериозна секира за родители, ако децата не ходят на училищеПрофесията „безработен“ в България ще бъде разклатена здраво. Това стана ясно от разчетите за бюджет…Dec 4 2017skafeto.com

Без телефони

За да не се разсейват от учебният процес, на японските ученици им е абсолютно забранено да използват телефони, не само по време на учебния процес, но и в цялата училищна сграда.
Уважителни поздрави
Японците са известни по цял свят с културата и възпитанието си, които са изградени на основата на уважението към другите. В училище учениците са задължени да посрещат учителя с поклон, а след края на часа да го изпратят отново с поклон.

Задължителни уроци по плуване
Япония е островна държава, но едва ли само за това в училищата се изучава плуване. Почти всички японски училища разполагат със собствени плувни басейни, а учениците трябва задължително да могат да плуват на къси разстояния.
Лятната ваканция
Лятната ваканция на японските ученици трае само 5 седмици. Учебната година в Япония започва през април. Има няколко седмици лятна ваканция и две седмици ваканция за Нова година. Учебната година завършва през март и следват две седмици ваканция преди началото на новата учебна година. Учениците задължително имат домашна работа по време на своите летни и зимни почивки.
Източник: bgnow.euМайка от Варна прати такси с мургав шофьор да прибере дъщеря ѝ от училище, но в следващите 2 часа преживя най-големия ужасМлада жена от Варна преживя един от най-ужасните моменти в живота си. Майката изпратила шофьор на та…Nov 16 2017skafeto.com

loading...