Когато се возим в самолети, при излитане и кацане стюардесите винаги молят пътниците да направят няколко неща. Първо, да изключат мобилните си устройства, второ – да върнат седалките в нормалното им положение и трето – да вдигнат щорите на прозорците, ако са ги спуснали. Въпросът е защо щорите са толкова важни? Има няколко причини, поради които трябва да спазим тази молба. Първата е, защото през прозорците може да бъде забелязан проблем, ако такъв възникне по време на излиитането или кацането. Така ще можете да сигнализирате на стюардесите, ако забележите нещо необичайно. Втората причина е, защото те предоставят видимост и на пасажерите ще им е по-лесно да се ориентират в заобикалящата ги среда, в случай на авария.Той просто превъртя! Пиян хулиган обърна самолет на селска кръчма, трябва да видите този бой (ВИДЕО)Седмица след като цял свят бе приковал погледа си към битката между Антъни Джошуа и Владимир Кличко,…May 5 2017skafeto.com

Третата причина е, че при авария, спасителните екипи могат да видят през прозорците вътре в самолета и да разберат какво се случва там.

Последната причина е, защото щорите са направени от пластмаса, която лесно би могла да се счупи при по-тежко кацане и да нарани пасажерите. Така или иначе, когато екипажът в самолета отправи искане към пътниците, те трябва да го изпълнят, дори и да не им се струва логично. В крайна сметка, именно екипажът са хората, които са най-компетентни и с които трябва да се съобразяваме по време на полет.

loading...