Статистическите данни, които големите магазини за хранителни стоки, както и специализираните рибни такива показват, че най-търсената и продавана у нас вносна риба е пангасиусът – във вида на филе. Да, тази риба от семейството на сомовете е действително много вкусна, но може да се каже – и достатъчно вредна, за да избягваме нейното консумиране! Защо това е така? Пангасиусът се внася от Виетнам, където се отглежда в рибни стопанствата, разположени в делтата на Меконг – една от най-замърсените реки в света! Водите й гъмжат от различни видове бактерии, отровни химически съединения и други промишлени отпадъци! Рибите се хранят с изхвърлени във водите остатъци от вече изкормени и разфасовани риби от собствения им вид!Феноменът Николета Йорданова с мрачна прогноза: Задава се такова наводнение, че ще има риба по…Феноменът Николета Йорданова се прочу с точните си прогнози за случващото се в България и по света и…Jan 27 2017skafeto.com

Тези „остатъци“ са „напомпвани“ с хормони за растеж, благодарение на което пангасиусът расте невероятно бързо – с 4 пъти по-висока скорост в сравнение с останалите видове сомове!

Нещо повече, с цел да се увеличи плодовитостта и размножаването, женските индивиди се инжектират с хормони, извлечени от урината на бременни жени! Прекрасно, нали?! Затова, най-добре си яжте нашите традиционни риби – техните вкусови качества са несъмнени! От морските видове ви препоръчваме паламуда, кефала, лефера, попчето и сафрида, а в малкото останали незамърсени реки у нас все още може да си уловите и прекрасни пъстърви! Разбира се филе от акула също приятно би разнообразило рибната ви трапеза, както и един лично уловен сом на фурна! Във всеки случай, пазете се от пангасиусът!


loading...