разтвор за домати

Доматът е колкото вкусен и обичан, толкова и полезен. В България си го числим към зеленчуците, макар че доста учени напоследък твърдят, че мястото му е сред плодовете. Както и да е. Да се отглеждат домати обаче изобщо не е толкова лесна работа, като да си ги хапваш в салатка или със сиренце. Хем не обичат засушаването, хем не обичат и преовлажняване. Ще ви представим един разтвор за наторяване на домати. Бъдете сигурни – в градината ви ще бъде отрупана с едри и здравословни домати.

А рецептата е изключително проста. В трилитров буркан налейте 2,6 – 2,7 литра вода без хлор (просто я оставете да престои известно време). Добавете 100 грама дрожди, разтворени в топла вода. Последната съставка е половин чаша захар.Той постави 4 резена домат в саксия и ги засипа с пръст. Това, което се случи след няколко дни ще ви опули (ВИДЕО)Омръзнаха ли ви пластмасовите домати от големите супермаркети. Да, на вид го докарват. Но на вкус – …Mar 3 2017skafeto.com

След това покрийте буркана с марля и го дръжте на топло. От време на време разклащайте съдържанието. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи.

Една чаша от този разтвор за домати се разрежда в десет литра вода. Растенията се поливат, като за всеки корен е нужен от литър от течността. Три такива подхранвания през лятото ще ви гарантират отлична реколта. Ще има да раздавате и на близки, и на комшиите.

Доматените корени израстват силни, по плодовете няма изгаряния, жегите се понасят по-лесно. Очаквайте да имате зрели домати дори и през октомври, въпреки смяната на сезона.Удивително! Един домат може да ни излекува от стреса и да заличи умората. Методът е… (СНИМКА)Стресът, забързаното ежедневие и напрегнатият работен ритъм могат да сринат и най-здравия организъм,…Feb 10 2017skafeto.com


loading...