гениални стратегии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всяко дете се разстройва. Причините за това могат да бъдат най-различни и често родителите не знаят как точно да реагират така, че да го успокоят и нещата да се върнат към нормалния си ход. Затова и днес ви представяме 4 гениални стратегии, с помощта на които ще успеете да върнете усмивката на лицето на хлапето си.

Всички възрастни хора вероятно имаме поне няколко трика, на които разчитаме, за да се успокоим в напрегнати ситуации, пишат от iwoman.bg. Но тези техники вероятно са напълно безполезни, ако детето ви е изпаднало в криза. Независимо дали сте в магазина, в банята, или пред детската градина, наследникът ви със сигурност не е в състояние да приеме вашия съвет. За щастие, детските психолози имат няколко страхотни стратегии за онези моменти, когато наистина нямате идея какво да направите. Ето някои от най-добрите съвети.

1. Предложете дъвка
Въпреки че можем да почувстваме как всички зъболекари изтръпват при този съвет, според редица невролози дъвката стимулира вагусовия нерв или т.нар. „блуждаещ нерв”, който е особено важен за активирането на парасимпатичната нервна система. Като цяло пеенето или гаргарата с вода могат да имат подобен ефект, но дъвката е най-добрият ви вариант, когато сте на публично място.

2. Зачитайте емоциите им
Дори да не ги разбирате напълно, за децата е важно да се почувстват разбрани. Валидирането е мощен инструмент за успокоение, защото им помага да приемат това, което чувстват. Вместо да се опитвате да отречете, поправите или промените чувствата им, пояснете, че ги виждате, разбирате и сте готови да им помогнете. Не убеждавайте детето, че страховете му са нереалистични, че ще се забавлява в градината или че друго дете няма да му се смее на новата играчка. Но можете да изразите увереност, че всичко ще бъде наред, че може да се справи.

3. Надувайте балони
Когато децата са разстроени или нервни, целта е да ги накарате да поемат по-дълбоки вдишвания, което чисто физиологично действа успокояващо. Можете да се състезавате със свирка, да правите сапунени балони или пък да надувате истински такива.

4. Включете физически упражнения
Тъй като малките деца наистина нямат представа какво да правят с емоциите си, как да ги изразят или потушат, трябва да им помогнете да намерят отдушник. Ако са ядосани – нека тропат с крачета като слон, ако са тъжни – да правят вятърни мелници с ръце. Тези дейности могат да помогнат за „нулиране на мозъка“ и да дадат възможност на децата да мислят по-ясно и логично. Ако го направите с тях, дори бихте могли да си спечелите няколко усмивки.Пречим ли на детето си да бъде добър ученик? Джонас Харисън е американски учител с дългогодишен опит. Той наблюдава най-различни тенденции при д…Oct 18 2019skafeto.comСъвети как да помогнем на детето си, за да бъде добър ученикВ предишна статия споделихме мнението на американския учител Джонас Харисън относно възпитанието и о…Oct 21 2019skafeto.com