Pexels

Всеки родител вярва, че детето му е специално, надарено, талантливо, а защо не и гениално? Разбира се, че всяко дете е прекрасно, има множество прекрасни качества и таланти, които е препоръчително да се развиват и усъвършенстват. Но какви са признаците за наистина висока интелигентност, доста над средното ниво и възможно ли е да усетим подобно нещо в детето си още от ранна възраст? Според Менса, най-голямото и известно дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света, съществуват определени поведенчески сигнали, които показват гениалност. Тъй като в Менса не се провеждат тестове за интелигентност на деца под 10-годишна възраст, не е възможно да се определи техния коефициент, но от сдружението споделят какви сигнали за гениалност може да разчетем в поведението на малчуганите.

Децата, родени на тези дати, са уникалниДатата на раждане е важна за всеки от нас. Не само, че тогава празнуваме рождения си ден, но тя опре…Sep 25 2019skafeto.com

Всяко дете е специално, защото има своите таланти и области, в които показва своя потенциал. Как може всеки родител да разбере дали неговото дете има специални дарби в някаква област?

Преминава всяка критична възраст по-бързо от другите

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Прохождането, проговарянето, преминаването през всякакви критични възрасти, които са определящи за развитието на детето без проблеми и дори по-бързо от другите деца подсказва, че детето ви вероятно разполага с потенциал, по-висок от този на останалите.

Детето обича да чете

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Обикновено когато едно дете проявява повече интерес към четенето, отколкото към игрите, това може да е сигнал за талант и гениалност в някаква област, особено научна или творческа. Ако детето се наслаждава на четенето и не го прави под натиск, както повечето деца, вероятността да е с по-висок коефициент на интелигентност е по-голяма.

Любопитство към света

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Всички деца са любопитни и задават всякакви въпроси, но все пак има разлика между любопитството на надарените деца и това на останалите. Те задават смислени въпроси, които понякога затрудняват дори възрастните с опит. Надарените деца се интересуват от това как функционират нещата, механизмите в природата.

Българските ученици спечелиха 6 медала от престижно състезаниеБългарските ученици спечелиха 6 медала от Международната школа по информатика за младежи – ISI Junio…Jul 11 2019skafeto.com

Ранна способност за разпознаване

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Гениалните деца обикновено са наблюдателни и могат да помнят детайли, които останалите им връстници не могат. Ако забележите влагане на логика по време на игра с различни конструктори и играчки за подреждане, това също може да е признак за гениалност и логическа мисъл на по-ранен етап.

Детайлни познания в любима област на детето

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Децата с по-високо от средното за възрастта им IQ обикновено показват значително повишен интерес в дадена област, която ги вълнува. Те натрупват задълбочени знания по темата, като често са нетърпеливи да споделят с родителите си.

Детето ви предпочита компанията на по-възрастни

В поведението на децата може да се крият сигнали за гениалност
Pexels

Децата, които са надраснали възрастта си, много често проявяват интерес към разговорите и заниманията на възрастните, просто защото детските са им скучни и не им носят нови знания и умения.

Наши ученици спечелиха 5 медала от олимпиадата по физика в ИзраелБългарските ученици за пореден път показаха колко са талантливи, спечелвайки два сребърни и три брон…Jul 15 2019skafeto.com

loading...