Георги Димитров

Героят от Лайпцигския процес, генералният секретар на Коминтерна, Вожда и Учителя на българския народ е имал извънбрачен син, при това не от коя да е жена, а от съпругата на свой съратник и приятел, съобщава вестник „България днес“. За слуха, който се носи от години, потвърди и дългогодишният съдебен лекар от Перник – д-р Михаил Милев.
Като млад доктор той започва работа в болницата в Перник и бързо си създава приятелски кръг. Всички редовно отсядали в ресторант „Балкан“ на раздумка.
„Една от изявените личности между нас беше бай Симе Беловодски, който работеше в завод „Кристал“ и беше много контактен човек“, разказва Милев.Огнян Минчев подпали социалните мрежи: Колкото по-малко българи останат, достойни да се сравняват с Георги Димитров – толкова по-добре„И слава Богу! Колкото по-малко българи останат, достойни да се сравняват с Георги Димитров – толков…Jul 16 2018skafeto.com

На една от най-интересните сбирки Беловодски разказал на компанията, че Димитров посещавал често баща му на село във връзка с революционна дейност. Давал му да разнася бюлетини и други материали в съседните села на Перник, а вождът го чакал да се върне обратно вкъщи. Правело впечатление, че бай Симе визуално много приличал на Димитров – имал валчесто лице, а в двете страни на челно-теменната си област бил оплешивял.
Малко по-късно, когато Георги Димитров се завръща в родината през 1945 г. след дълга емиграция, въпреки големите проблеми, които има, не пропуска да посети приятеля и сина му, вече израснал младеж. Дори предлага да го изпрати на отговорна работа в Белград, където да контролира доставката на български стоки за Югославия.

„Като разказваше всичко това, бай Симе се смееше весело и подхвърляше: „Нали казват, че съм син на Димитров„. Казваше го с гордост и радост, а го знаеха всички в нашия кръг“, разказва Милев.
Един ден в началото на 80-те бай Симе дошъл при доктора силно разтревожен. Оплакал се, че има мравучкане, изтръпване на крайниците, слабост, затруднено ходене.
„Аз, като имах предвид, че Димитров е страдал от захарен диабет, се сетих, че може би бай Симе е наследствено обременен, и го изпратих в лабораторията за изследване на кръвна захар“, казва Милев.
Резултатът показал, че пациентът наистина боледува от диабет – възрастов диабет, от какъвто страдал и Димитров.

„Не само това, но и други факти за мен и хората около мен водят до извода, че той е син на Георги Димитров“, категоричен е докторът.
Дълги години съдебният специалист работи в чужбина, а се връща у нас през 2014 г. Дотогава е загубил връзка с бай Симе. Когато се връща и посещава дома му, вижда некролог, че той е починал на 72-годишна възраст. Синът на бай Симе – Валентин, също бил починал на 56 години. „И той от некролога външно много приличаше на Димитров, сигурен съм в това“, категоричен е Милев.
Известно е, че вождът и учител на българския народ е имал два брака. Първият е със сръбкинята Люба Ивошевич, която умира 1933 г., като се хвърля от последния етаж на санаториум край Москва. От този брак нямат деца. Вторият е с чешката еврейка Роза Юлиевна Флайшман. С нея Димитров има син – Димитър, който по официални данни умира от дифтерит на 7-годишна възраст в Москва.

Димитров страдал много по загубения си син и затова с жена му решили да осиновят дете, което да запълни празнината в сърцата им. С Роза осиновяват Бойко Димитров – син на убити партизани от Плевен. Грижат се с голяма любов за момчето. То завършва висше образование в Москва, а по-късно става известен български политик и дипломат.
Според историци напълно е възможно Димитров да е имал извънбрачен син, роден през 1919 г. в пернишкото село Бела вода, което сега е квартал. Тази история се коментира от години сред местните хора, но по обясними причини поради страх от репресии никой публично не говори за нея. Самият Милев е изключително интересен човек. Той работи дълги години като съдебен лекар в Триполи по времето на режима на Муамар Кадафи. С днешна дата е пенсионер и живее в Перник.

Режисьорката Нушка Григорова, момичето, седяло върху крака на вожда: Не ми се вярва!
„Не ми се вярва другарят Георги Димитров да е прегрешил с извънбрачна връзка. Това е невъзможно, той обичаше жена си, и двете си жени“, отсече дългогодишната режисьорка на БНТ Нушка Григорова. Тя още си спомня за срещите си в скута на Димитров, когато му рецитирала стихотворение. „Рецитирах пред него „Цял народ те слави, чичко Димитров“, а той от радост ме взе на ръце. Цял концерт си говорихме“, спомня си 82-годишната режисьорка, която е в приятелския кръг и на жената на Димитров – Роза Флайшман.Евгений Бакърджиев призна: Сринах мавзолея на Георги Димитров от сърце (СНИМКА)Бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ОДС …Apr 12 2017skafeto.com

loading...