Снимка: pixabay.com

Иска ви се домът ви да изглежда не само по-просторен, но и по-модерен, стилен и красив? Тогава няма да сгрешите, ако обмислите покупката и монтажа на плъзгащи интериорни врати.

Този тип врати през последните години станаха много популярни и това не е без причина. Те са практични, подобряват естетиката на помещенията, оптимизират пространството и придават стил и индивидуалност на дома.

Да използваме пространството оптимално
Снимка: pixabay.com

И все пак: “Защо плъзгащи врати?”

Създават усещане за простор

Плъзгащите врати, без значение дали са вградени или не, са изградени около наличното пространство, а не обратното. Това означава, че те не само използват максимално пространството, но и не се намесват в естетиката на помещенията. Не е за подценяване и факта, че създават усещане за много по-голям простор и въздушен поток между помещенията.

Увеличават максимално естествената светлина

Този тип врати ви позволяват да създадете разделение между две стаи, без изцяло да блокирате преминаването на светлината.

Плъзгащите интериорни врати от матирано стъкло например, поставени между две помещения не само придават изключителна елегантност на дома, но и не пречат на естествената светлина. А това създава усещане както за много по-светъл и уютен дом, така и за повече простор.

Оптимизират пространството максимално

Едно от най-големите предимства на плъзгащите врати е, че спестяват място, като по този начин оптимизират максимално наличното пространство. Това е изключително полезно, ако жилището ви е малко и всеки сантиметър от него ви е ценен.

Те са универсални и функционални

Този тип врати се вписват в абсолютно всички пространства и което е по-важното – позволяват ви, без да влагате много средства да придадете съвсем различен облик на дома си.

Можете например с монтажа на една плъзгаща врата да разделите една просторна стая на две отделни, по-малки помещения, да използвате плъзгаща врата, за да ограничите достъпа или пряката видимост от трапезарията към кухнята (когато това се налага) и т. н., и т. н.

Предлагат се в голямо разнообразие от стилове

В момента в търговската мрежа се предлага изключително разнообразие от размери, стилове и материали, от които се изработват плъзгащите се врати за интериора.

Това ви позволява да се спрете на модел и стил врати, които да паснат идеално в интериора на дома ви.

Добавят стойност към вашия дом

Според някой от водещите сайтове за недвижими имоти, ако в жилището има една или няколко плъзгащи интериорни врати , това може да увеличи продажната цена на имота с 13,4% над очакваната стойност. А това не е никак зле, особено, ако имате планове след няколко години да продадете жилището си.

Ако пък това е единственото ви жилище и не смятате да го продавате, с монтажа на плъзгащи врати ще увеличите с енергийната ефективност на дома си, което също не е никак лошо, нали?

Предлагат по-голяма енергийна ефективност

Може да ви се струва странно, но интериорните плъзгащи врати с високо качество наистина могат да осигурят не само по-голяма енергийна ефективност, но и по-голям комфорт и спокойствие в дома ви.

Съвременните плъзгащи врати се произвеждат от висококачествени материали и са снабдени с композитни уплътнения и могат да предложат оптимална топлоизолация.

Освен това този вид врати действат като ефективна бариера срещу праха и шума.

Да не забравяме и че когато ги отваряте и затваряте те не издават почти никакъв шум, така че, ако не можете да спите или се налага да ставате рано, отваряйки плъзгащите се врати можете да сте спокойни, че няма да събудите цялата къща.

Да използваме пространството оптимално

Още няколко думи, преди да се разделим

Това са само някой от най-основните плюсове от това да поставите плъзгащи врати в дома  си, но мислим, че са достатъчни, за да вземете решение и за вашия дом.

Единственото, което можем да ви дадем като съвет е при избора на плъзгащи врати да се доверявате на магазини, които работят с водещи производители и могат да ви предложат стилни и функционални врати с високо качество.


loading...