https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В предишна статия споделихме мнението на американския учител Джонас Харисън относно възпитанието и образованието на децата. Защо те са толкова отегчени, когато са в час и нямат никакво желание да научават нови неща. Пречим ли на детето си да бъде добър ученик?

Изброихме доста фактори от ежедневието, което не съзнаваме, че пречат на децата в бъдещето им развитие. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да избегнем всички тези недостатъци от ежедневието, които пречат до известна степен на образованието.

Пречим ли на детето си да бъде добър ученик? Джонас Харисън е американски учител с дългогодишен опит. Той наблюдава най-различни тенденции при д…Oct 4 2019skafeto.com

Ограничете използването на устройства и заздравете емоционалната връзка с децата си

детето си
Pexels

Изненадайте детето си с усмивка, гъделичкане или други закачки, сложете му закачлива бележка в раницата или под възглавниците, изненадайте го, като гоч изведете на обяд, танцувайте заедно, пълзете заедно, организирайте си бой с възглавници.

Упражнявайте търпението

Нека да чакат! Нормално е от време на време да скучаят – това е първата стъпка към творчеството.

Постепенно увеличавайте времето между „искам“ и „получавам“.

Избягвайте използването на устройства в коли и ресторанти и вместо това ги учете да прекарват времето в говорене или игри.

Как да възпитаме детето си без наказанияВъзпитанието на детето е едно от най-сложните, но в същото време необходими неща за всеки родител. Б…Sep 24 2019skafeto.com

Не се страхувайте да поставите граници

детето си
medium.com

Мислете за това, което е добре за тях, а не за това, което искат или не искат. Ще са ви благодарни за това по-късно. Направете си график за храненията, лягането вечер и времето за устройства. Родителството е трудна работа. Трябва да сте креативни, за да ги накарате да правят това, което е добро за тях, защото обикновено е точно обратното на това, което искат.

Децата се нуждаят от закуска и полезна храна. Те трябва да прекарват време навън и да си лягат навреме, за да са пълноценни на следващия ден в училище. Превърнете нещата, които не харесват, в забавна, стимулираща ги емоционално игра.

Научете децата си от малки да извършват „монотонни“ дейности

freepik

Създайте елементарни навици на детето си като да сгъва пране, да си подрежда играчките, да простира, да разопакова покупки, да подрежда масата, да си приготви обяд, да си оправя леглото. Бъдете изобретателни. В началото направете тези задължения стимулиращи и забавни, така че да ги асоциирате с нещо приятно. Но не ги приканвайте да извършат някакво свое задължение като им кажете, че след това ще получат награда. Това не е правилна тактика!

Учете ги на социални умения

Научете ги да споделят, да губят, да печелят, да правят компромиси, да хвалят другите, да използват думите „моля“ и „благодаря“ и да се забавляват с други хора, а не само пред екраните на мобилните устройства.

Всички тези малки, но наистина важни детайли ще бъдат от полза, когато детето ви прекрачи прага на класната стая. Полезните навици, усвоени през първите седем години, помагат на детето да успее да се концентрира в час, да проявява интерес към някои училищни предмети и да се забавлява пълноценно със съучениците си.

Необразованите родители спъват българското образованиеВ социалните мрежи изплуваха множество коментари на необразованите родители, които са силно притесне…Sep 18 2019skafeto.com