дебела котка

Има много причини, поради които може да ни бъде отказан достъп до самолет. Но малко хора очакват, причината да бъде дебела котка. Да, правилно прочетохте. Този интересен феномен се случил наскоро в Русия, а ето и подробностите от казуса.

В Шереметиево мъж не получи право да се качи на самолет от Москва до Владивосток заради „твърде дебела котка“, предават от actualno.com. Това разказа самият пътник Михаил Галин във Facebook, предава РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Името на домашния любимец е Виктор, той пътувал със собственика от Рига до Владивосток с прекачване в Москва. На летището в Рига пътника с животното се качили на самолета и безопасно стигнали до руската столица.

На ветеринарния контрол в Шереметиево обаче след като в паспорта на животното бил поставен печат, човекът отишъл до бюрото за регистрация. Служителка на летището, според Михаил, няколко пъти премерила и претеглила целия му багаж, след което заявила, че котката също трябва да бъде поставена на кантара. Оказало се, че домашният любимец е отчел до десет килограма, заради което може да се транспортира само в багажното отделение.

Мъжът се опитал да обясни на служителката на летището, че котката няма да оживее до Владивосток, но тя отказала да „поеме отговорност“ и да наруши инструкциите. Тогава Михаил се отказал от полета. За да бъде пусната в салона 10-килограмовата котка, мъжът решил да намери подобно животно с по-ниско тегло. Миниатюрната Фийби, която отговаря на стандартите на авиокомпанията, станала „котка-дубльор. В резултат на това Михаил и котката му Виктор получили бордна карта и спокойно стигнали до Владивосток.

Котка, наричана също домашна котка, е подвид на дивата котка, бозайник от семейство Котки. Котките живеят в близост до хората от преди поне 3500 години (въпреки че не са изцяло опитомени като кучетата). В Древен Египет котките са били използвани за пазачи на складираното зърно от мишки и други гризачи, като наказанието за убита котка в Древен Египет е било смърт. В наше време котките са едни от най-разпространените домашни любимци. Малък процент от тях (около 1%) са чистокръвни (с регистрирано родословие); останалите 99% са кръстоски между различни породи.Браво! Тези доброволци спасиха бик, но ще останете изумени от реакцията на животното (ВИДЕО)Свободата е едно от изконните човешки права, които всеки човек притежава по рождение. Свободата дава…Oct 27 2017skafeto.comНевероятна история: Този мъж намира малко мече до мъртвата му майка. Това, което става после, ще ви порази (ВИДЕО)Всеки човек има житейска история, която е изпълнена с най-различни ситуации. Разбира се, животът на …Feb 9 2018skafeto.com

loading...