глинена плоча вавилон

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Успешно декодирана уникална глинена плоча, произхождаща от древен Вавилон е датирана от преди 3 700 години. Оказва се, че тя съдържа най-старата тригонометрична таблица в света. Древните вавилонци, обитавали земите на днешен Ирак, вече с още по-голямо основание се считат за създатели на най-древната цивилизация.

Обосновано или само хипотезирано се твърди, че това е станало благодарение на намеса на извънземни същества, които, на практика, така за поставили началото на „разумния човек“. За изключително високия напредък на вавилонците може да се съди точно по първата глинена таблица в света. Така те изпреварват гърците с цели 10 века в откритието на тригонометрията!Поучителна история: Защо той бутнал жена си, за да спаси сам себе си?В живота има много ситуации, които изпитват личностните ни качества. В подобни моменти всеки от нас …Sep 11 2017skafeto.com

Оцеляването на тази глинена плоча от Вавилон отпреди толкова години с право се счита за чудо!

Първите опити за разчитане на изобразената върху нея таблица са правени още през 1945 г. Собственик на плочката е бил американският филантроп Джордж Плимънт, който я е закупил от търговец на антики още през 1922 г.

Глинената таблица е с размери 12.7 х 8.8 см, състои се от 4 колони и 15 реда числа, чиято подреденост именно е била предмет на оживени анализи и дискусии. Кое е особеното в тази таблица, което толкова дълго време тормози умовете на учените?

Най-сетне е разгадано – числовата система на вавилонците е била на база 60 единици, а не на 10 единици, което прави таблицата изключително надеждна при пресмятането на тригонометричните величини!

Ето едно действително достойно за уважение научно постижение, хвърлящо поглед назад във времето на зараждащата се цивилизация на човечеството!Вижте кои са 10-те най-порочни жени в историята на човечеството!Запазените данни отпреди повече от 20 века показват, че поведението на жените е трябвало до отговаря…Jul 1 2017skafeto.com