Джим Торп
Джим Торп

Това на снимката е Джим Торп. Най-знаменитият атлет в САЩ. Считан е за един от универсалните спортисти на 20 век. Има златни олимпийски медали в дисциплините петобой и десетобой, играл е американски футбол, баскетбол и бейзбол (на професионално и колежанско ниво).

Български ученици направиха фурор на Менделеевата олимпиада, върнаха се с 4 медалаВъпреки неимоверните усилия на управляващите вече близо три десетилетия да окепазят учебната ни сист…May 3 2017skafeto.com

Вдъхновяваща история за атлета Джим Торп, която ще ви мотивира
Wikipedia

Чудите се защо точно този спортист е главен герой на тази статия? Погледнете внимателно снимката долу и ще видите, че той носи различни чорапи и обувки. Тогава не е било част от модата!

Това е история, случила се преди повече от 100 години на Олимпиадата през 1912г, която ще ви мотивира да не се предавате въпреки препядствията, които застават на пътя ви всеки ден.

Вдъхновяваща история за атлета Джим Торп, която ще ви мотивира

Джим, американец по народност, от Оклахома, представя своята държава в дисциплината лека атлетика.

Още от дете Джим Торп бил неуловим, движещ се с такава демонична скорост и демараж, че минавал през противника като мъглявина, а зад себе си оставял само скулптурна галерия от вкаменени от изумление защитници. Торп собственоръчно превърнал малкия индиански техникум, където е бил ученик, в най-силния отбор на Америка.

След тази вметка продължаваме с историята, която е и самият повод да напишем тази статия. Сутринта преди състезанията на Олимпиадата, в които е трябвало да участва, някой открадва обувките му.

Медалите за новата Олимпиада ще бъдат изработени от рециклиран металОрганизаторите на олимпийските игри, които ще се проведат догодина в Токио  излязоха със странно реш…Apr 27 2019skafeto.com

Джим успява да намери съвсем случайно две, макар и различни, в контейнер за отпадъци, с които е и на горепосочената снимка. Но тъй като едната обувка била твърде голяма за неговото стъпало, се е наложило да обуе още един чорап. С тази екипировка Джим Торп печели два златни олимпийски медала!

Изводът, който можем всички ние да си направим, е следният: 

Без значение с какъв проблем си се събудил тази сутрин, някой те е подценил, друг те е обидил, не позволявай това да те спре да бягаш и да спечелиш твоето състезание днес!

Топ 5 източника на вдъхновение и къде да ги намеримЧесто срещано е погрешно схващане, че само хората на изкуството се нуждаят от вдъхновение и то много…Jun 1 2019skafeto.com

loading...