авторското право

Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО при ООН. С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е празнуван за първи път през 1995 г.

23 април e символична дата за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес, Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега. Това е датата на раждане или смърт и на други изтъкнати автори като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков, Жозеп Пла и Мануел Валехо. Това прави естествен избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО в този ден целия свят да отдаде почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.Молитва, която се отправя в ранното утро на рождения денПовчето от нас свързват рождения ден с повод за голямо празненство, купони и получаване на подаръци.…Apr 19 2019skafeto.com

Идеята за този празник произхожда от Каталуня, където на 23 април, денят на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга.

Международният ден на книгата винаги е бил насочен главно към младите хора и подрастващите. Денят насърчава младите да открият удоволствието от четенето на книги, особено сега, когато в модерното общество младежите са свикнали да прекарват времето си пред телевизора или компютъра. Той свидетелства както за гениалността на великите автори в миналото и настоящето, така и за нужда от образование и култура, които черпим от книгите, пишат още от news.bg.

Честит празник на всички четящи и нека да разпространим магията на четенето сред повече хора! Книгата е прозорец към света, който ни дава незаменими изживявания!Утринна молитва за мъдрост, разум и благословенияУтринна молитва за мъдрост, разум и благословения Добро утро мили Боже. Добро утро Татко мой, Добро…Apr 18 2019skafeto.com

loading...