кафе

Мненията за влиянието на кафето върху организма са много и противоречиви. Докато някои изследователи твърдят, че е вредно, според други кафето има много ползи за тялото ни. Разбира се, във всяко твърдени има по малко истина и затова днес сме решили да ви представим и двете гледни точки – кои са положителните и кои са отрицателните страни на любимото ни кафе.

Голяма част от хората по света започват деня си с чаша горещо кафе. Ето какво е важно да знаем за него:Любопитно за Пирин: една могъща планина – богатство за страната и наслада за душата!Пирин определено е най-красивата планина в България, което се дължи на алпийския характер на нейния …Jul 20 2017skafeto.com

Положителни страни на любимото ни кафе: Не само кофеина, но и други съставки, които се съдържат в кафето играят важна роля за това, то да влияе положително на организма ни. Кафето съдържа гранулоцитен колонии – вещество, което предпазва мозъка ни от получаване на деменция или други дегенеративни заболявания.

Според последни изследвания любителите на кафето страдат много по-рядко от диабет. Конкретното изследване е направено с 35 000 жени.

Кафето е още и защита срещу депресивни състояния и лошо настроение.

Учени твърдят, че ако пием по една чаша кафе на ден, вероятността да се предпазим от социално значими заболявания е много по-голяма.

Отрицателни страни на кафето: Най-лошата му черта е това, че консумацията му се превръща в зависимост. Кафето е вид наркотик, към който организма ни се пристрастява.

Любителите на безкофеиново кафе трябва да знаят, че макар и в по-малка степен, то също е вредно. Важно е да се обръща внимание на технологията, чрез която е направено безкофеиновото кафе. Препоръчва се да бъде на пара или с вода.

Кафето може да предизвика остри заболявания на пикочния мехур или на бъбреците, тъй като е вид диуретик, което кара организма да изхвърля повече вода.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Любопитно: 20 интересни факта от животаСъществуват много интересни факти, които са пряко свързани с нашия живот и ние далеч не сме се замис…May 11 2019skafeto.com


loading...