дома си

Много от нас имат множество вещи в дома си, които не само не използват, но дори не знаят какво точно правят там. Въпреки това не ги изхвърляме, защото „не знаем кога ще ни потрябват“ или пък „много ни харесват“. Истината е обаче, че има някои неща, които е добре веднага да изхвърлим от дома си, за да може не само той да е по-пригледен и уютен, но и за да не застрашим собственото си здраве.

Случвало ли ви се е да сте в жилище, в което просто се чувствате некомфортно и копнеете по-бързо да го напуснете, пишат от jenata.blitz.bg. А замисляли ли сте се, че именно вашето може да е такова и хората да се надяват по-бързо да излязат от него? Е, има някои неща в един дом, които на подсъзнателно ниво понякога карат хората да се чувстват зле. Добре е да се отървете от тях, ако искате хората, а и самите вие да се чувствате по-комфортно в апартамента си. Ето кои са те:

Изкуствени растения и саксии
Веднага създават усещането, че собствениците на тази къща отдавна са си плюли на петите и са се предали. Не могат да отглеждат нищо и са ги сложили просто така. Особено пък, ако тези растения са покрити със солиден слой прах.

Много снимки и рамки
Вие в детската градина, вие в училище, вие в университета, вие с приятели, вие в сватбена рокля, вие с бебешка количка… вие, вие, вие, вие.. Целият ви живот е изложен на скрина. Не е нужно всички да гледат това, като са в дома ви или пък вие непрестанно да го павите, когато прекарвате време у дома. Не живейте в миналото, а в настоящето.

Плюшени играчки на леглото
По-добре е да го използвате само за спане и секс, а не за подиум на странната си привързаност към плюшени животни, които и без това събират много прах и бактерии. Да, те може да са много сладки и да ви напомнят за някого, но вие вече не сте деца. Първоначално може да изглеждат смешни или сладки за гостите ви, но скоро започват да приличат повече на вик за помощ.

Козметика и парфюми из цялата къща
Не е необходимо гостите ви да знаят колко усилия и пари влагате, за да изглеждате толкова добре. Дръжте тези неща на място, където не влизат чужди хора.

Колекции от кукли
Те изглеждат направо страховито и по-скоро плашат мъжете.

Много котки
Да, тези животинки без спор са много сладки. След второто обаче е крайно наложително да спрете да ги приютявате колкото и да ви се иска, особено, ако все още не сте намерили сродната си душа. Самотната жена с много котки в жилището си е символ на нездравословност.

Покривало за тоалетната седалка
Първо – определено не изглежда кой знае колко красиво и второ – крайно нехигиенично е – тези неща събират купища бактерии.

Вижте още:Какъв е характерът ти според подредбата на домаДомът е мястото, където се чувстваме спокойни и щастливи. Често обаче не ни остава достатъчно време,…Nov 27 2019skafeto.com

loading...