Kак да разпознаем истинския зехтин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За жалост много често в магазините, дори и в големите хранителни вериги, ни предлагат зехтин, който е определен като висококачествен, а всъщност не е. По рафтовете е отбелязано, че ще си закупите Екстра Върджин зехтин. Истината обаче е съвсем различна. Но има начини, които ще ви помогнат да не ставате жертва на тази плоска, но не толкова евтина за джоба ни, измама. Kак да разпознаем истинския зехтин?

Зехтинът, който често е определян и като „течно злато“, е изключително полезен за човешкия организъм. Освен ценните му хранителни качества се откроява и с отлични вкусови такива. Влиза дори като съставка и в различни козметични продукти. Но за да бъде ползата от него максимална, той трябва да е истински. Експертите съветват да гледате винаги етикета, но да имате едно наум, защото и той може да ни подведе.Зехтинът си остава течното злато на човечеството. Научете за неговите незаменими качестваОбичате ли вкусът на зехтина – това маслинено олио, чиято цена обаче, ни плаши от рафтовете на супер…Jun 21 2017skafeto.com

Висококачественият зехтин винаги трябва да е студено пресован

На етикета трябва да пише, че е Екстра Върджин, но трябва да има също така и маркировка с латински букви – D. O. P. Зад тази абревиатура се крие изразът „de Origen Protegida“, който гарантира произхода на зехтина. Между другото маслините, от които се прави висококачествен зехтин, се отглеждат само в няколко региона в световен мащаб.

Ето защо не трябва да очаквате цената на истинския зехтин да не е скъпа. Въпросът е да не я плащате за ментета. Разликата между обикновения зехтин (салатен, за готвене и т.н.) и Екстра Върджин зехтин е в това, че при втория вид са запазени всички полезни вещества на зрелите маслинени плодове. Има и един сигурен начин да разберете дали сте си купили Екстра Върджин зехтин.

Поставете го в хладилника. Ако се сгъсти, тогава сте направили добра покупка. Ако обаче си остане със същата гъстота, то зехтинът ви не е чист.Ако направите комбинация от лимон, зехтин и изворна вода, ще бъдете винаги в отлично здравеИскате да поддържате постоянно бодростта си, да чувствате как енергия се влива във Вашето тяло, а то…Nov 8 2016skafeto.com