енот

Животните са част от природата, която е незаменима. Всеки вид животни има определена роля в природния баланс и колкото и да ни се струва, че е незначителна, всъщност тя може да се окаже ключова. По тази причина трябва да се научим да уважаваме всяко животно. Днес ще ви представим една невероятна история за един енот, който стана донор на кръв.

Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя събрат Ракета, у когото ветеринарните лекари диагностицираха анемия, разказа за РИА Новости зоотехникът на зоопарка Василиса Валова, предава БГНЕС, пишат от actualno.com. По нейните думи домашният любимец Ракета след вирусна инфекция е получил усложнения, поради които се е развила анемия – недостатъчно количество кислород в кръвта.

Ветеринарните специалисти, с които се свързали собствениците на енота, взели решение за кръвопреливане. „Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и след това ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, провериха дали е здрав и дали кръвта е подходяща.

След това го инжектираха с упойка и взеха необходимото количество кръв – 100 милилитра е приемливата норма за животните“, каза Валова. Тя отбеляза, че Зоро се държал спокойно по време на процедурите, не проявявал агресия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен обратно в зоологическата градина, където обядвал с друг миеща мечка и продължил обичайния си начин на живот.Невероятна история: Този мъж намира малко мече до мъртвата му майка. Това, което става после, ще ви порази (ВИДЕО)Всеки човек има житейска история, която е изпълнена с най-различни ситуации. Разбира се, животът на …Feb 9 2018skafeto.comМалкото котенце беше уплашено и недохранено. Все пак краят на тази история се оказа щастлив (ВИДЕО)Погледнете на снимката по-долу – нима това е една и съща котка?! Оказва се – да! Проследете на видео…Jan 30 2017skafeto.com

loading...