копчетата

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Замисляли ли сте се някога защо разположението на копчетата върху мъжките и женските дрехи е различно? Може и да не сте забелязали, но копчетата върху женските дрехи са от лявата страна, а върху мъжките – от дясната. Има няколко различни версии за това, които ще ви разкажем днес, а вие сами преценете на коя от всички да вярвате.

Предполага се, че една от причините е кърменето. Има версия, че за жените винаги е било по-удобно да държат бебето с дясната си ръка. За лесно освобождаване на гърдата за хранене на бебето, копчетата се зашивали още от древността от лявата страна.

Оръжието и скоростта на реакцията са една от причините според някои хора, поради които копчетата на мъжките дрехи са зашити от дясната страна. Според тази хипотеза представителите на силния пол в миналото, а и до днес, винаги носят оръжието си от дясната страна. За да се улесни издърпването му копчетата се зашивали от дясната страна на дрехите им. По този начин те можели бързо да издърпат хладното оръдие от дрехите си и да всеят страх в противника.Експерти разкриха как се мени тялото ни на всеки 10 годиниВ зависимост от възрастта в човешкия организъм на всеки 10 години настъпват неизбежни промени. На н…Mar 10 2019skafeto.com

Друга хипотеза са слугите. Предполага се, че копчетата се зашивали от лявата страна на женските дрехи, тъй като по този начин услугите, които обличали важните дами, по-лесно боравели с тях. Знатните мъже пък сами се обличали и затова при тях бутоните останали от дясната страна.

И може би една от най-достоверните версии – Ако разгледаме стари исторически снимки ще забележим, че копчетата на мъжките палта са разположени и от двете страни. Най-вероятно, традицията да ги шият на различни места се заражда по време на разцвета на масовото производство на дрехи. Сега може да се отбележи, че местоположението на копчетата най-често се определя не от пола на потребителя, които ще носи дадената дреха, а от страната на производството й. Някои дизайнери все още се придържат към предварително установения стандарт и някои от тях все още слагат копчетата от ляво или от дясно в зависимост дали дрехата е предназначена за мъж или жена.Полезен или вреден е захаросаният мед: Отговарят експертитеЧесто се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите отказват да го купят, дори и да е от часте…Feb 7 2019skafeto.com


loading...