Великден традиции

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Великден е един от най-светлите християнски празници. Всички ние се готвим трескаво за посрещането му. Освен това на Великден има някои традиции, които се спазват и които ни дават възможност да прекараме малко повече време с близките си.

В забързания свят, в който живеем, това време с роднините ни е ограничено и затова винаги се радваме, когато има такива празници, на които се събираме и си прекарваме добре. Именно и затова се стараем, когато се събираме с близките си да ги накараме да се почувстват уютно и приятно в дома ни.

Обикновено украсяването на дома се свързва с определен финансов ресурс, но понякога нямаме възможност да отделим голяма сума за украса.

Затова и днес ви представяме няколко прекрасни идеи за украсата на Великден, които не са никак скъпи, но пък изключително красиви. На снимките по-долу се виждат изброените идеи в действие. И така, първата идея е композиция в средата на масата.

Това, което ни трябва, за да я направим, е: дървен поднос, котешка трева от зоомагазин и няколко колби за цветя, които можем да си купим от цветарските магазини. Подреждаме тревата в подноса, а в колбите слагаме вода и цветя. По желание можем да добавим и няколко боядисани яйца за цвят.
Великден традиции
Великден традицииПролетта е тук: Синоптиците обявиха дългосрочната си прогноза за април и разкриха какво време ни очаква за ВеликденПролетта вече е тук, а месец април ще редува дъжд и слънце. Очаква ни един нормален пролетен месец, …Mar 30 2018skafeto.com

Втората идея се отнася до самите боядисани яйца.

Традиционните яйца са задължителни, но нищо не ни пречи да направим и няколко по-нестандартни, които да внесат още повече атмосфера. Можем да ги украсим с конец или пък да нарисуваме нещо с маркер или восък, например.

Последната идея е бюфет с табелки. Когато подредим трапезата, можем да сложим табелки, изписани на цветна хартия, които да повишат настроението. На тях може да пише името на ястието или пък някое весело пожелание към хората. Така, с няколко бързи и лесни стъпки можем да разнообразим Великден и неговите традиции и да си създадем още няколко повода за усмивки.
Снимки: goodhouse
Продължаваме с поредицата от рецепти за трапезата на Великден. Днес: Перфектното предястие – агнешки чревца на фурнаПродължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Вече ви предложихме рецепти…Mar 30 2018skafeto.com


loading...