часово време

Лятното часово време е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина. При нея официално прилаганото време се измества обикновено с 1 час по-напред от астрономическото време, като остава така за пролетните, летните и ранните есенни месеци /септември и октомври/. С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище. Лятното часово време е най-често използвано в районите с умерен климат, поради значителните изменения в съотношението светла/тъмна част на денонощието, в зависимост от сезона на годината.След фурора в „Капките“: Сашо Роман бесен, вика Дичо на дуел„Дичо се изгаври с мен! Нито пея по този начин, нито изглеждам по този начин. Изпълнението му беше н…Mar 20 2019skafeto.com

И въпреки че в началото на 2018 година в Европейския парламент се водят дебати по отмяна сезонната смяна на часовото време на територията на целия Европейски съюз, като се обсъждат икономическите ползи, но и вредите за здравето от смяната на времето, то към момента продължаваме да отместваме стрелките на часовника.
В края на този месец предстои да преминем към лятно часово време. Ще преместим стрелките с един час напред през последната неделя на месец март, а именно – 31 март.
Често се твърди, че първият, предложил лятното часово време, е Бенджамин Франклин със свое писмо до редактор на вестник „Парижки журнал“ през 1784 г. Това предложение обаче било по-скоро с хумористичен нюанс и всъщност предлагало парижани да стават и да си лягат по-рано.
За пръв път сериозно е предложено от Уилям Уилет в „Пилеене на дневна светлина“, публикувано през 1907 г. Той не успява да убеди британския парламент да го приеме, въпреки наличието на значително лоби.И Краси Радков напуска Слави: Ето я и основателната му причинаАктьорът Краси Радков сериозно обмисля да напусне „Шоуто на Слави“ и вече е провел няколко разговора…Mar 20 2019skafeto.com


loading...