Снимка: Instagram

„В котката аз виждам жена с вечно изменчивата чувствена природа.“

Джакомо Казанова

Котките са уникални животни – интелигентни същества, които определено са наясно с това какво искат и какво не. Много изследвания сочат, че женската природа много се доближава до тази на котката. И на двете подсъзнателната цел в живота е да бъдат красиви и привлекателни за мъжете, да изглеждат по-добре от съперничките си и да наблюдават света внимателно, но по възможност отстрани. Жените и котките могат да бъдат сравнявани по много параграфи и точно поради тази причина решихме да посветим статия за близостта между тези две създания.

За жените и котките - крехки създания или мъдри зверове?
Instagram

Появата на котките сред хората не е случайна, нито пък е случайно това, че те винаги са били близо да жените. Счита се, че котката живее с човека вече няколко хиляди години. Най-старите изображения и фигурки на котки датират от 6000 г. пр. н. е.

Обичате котките? А знаехте ли тези неща за тях?В света има два типа хора – любители на кучетата и любители на котките. Котките заслужават любовта н…Jun 7 2019skafeto.com

Затова се смята, че тъкмо жената е била инициатор на въвеждането на котката сред хората, като мотивът й едва ли е бил борба с мишките. Ловенето на мишки винаги е било само спорт за котките, а не основно средство за прехрана.

За жените и котките - крехки създания или мъдри зверове?
Instagram

По-основателно е да се предположи, че жената е била привлечена от котешката естетика, която е много близка до нейната. Това е и основната причина котката винаги да е привилегирована в къщата. Тя е животното, на което е позволено всичко, което се гуши на коленете на стопаните си до огъня и е винаги добре нахранено. Котката е единственото същество на света, галено и обожавано не защото е направило нещо, а защото е такова, каквото е.

Изследователите са категорични: Собствениците на котки са по-интелигентниВсеки от нас избира да отглежда различен домашен любимец. Някои предпочитат мънички животни, които ж…Jun 1 2019skafeto.com

Котката живее и се наслаждава на това, което има, тя самата е кралица. Когато една жена се почувства поне наполовина толкова уверена като нея, проблемите ѝ ще станат два пъти по-малко, а радостта и удоволствието ѝ ще нараснат в геометрична прогресия. Трябва да знаете, че на света няма нито един нажежен покрив, върху който не би могла да стъпи една умна котка. И да вярвате, че повечето трудности са илюзорни. Понякога е достатъчно само да махнеш с опашка, а понякога – да извиеш гръб. Но най-често е достатъчно само да огледаш живота си със зоркия котешки поглед и да се приготвиш за скок в желаното бъдеще.

Котките са красиви и мистериозни създания, такива са и жените. Особено примамливи са техните очи и повярвайте ми, ако се вгледате достатъчно дълго в тях, ще се озовете на друго място…

„Жените и котките винаги ще правят каквото си поискат… А мъжете и кучетата трябва да се успокоят и да свикнат с това.“
Робърт Хайнлайн

10-те най-вдъхновяващи жени в историята, които са променили светаИма ли вдъхновяващи жени в 21-ви век?
Едва ли има някой, който се съмнява в супер-силите на жената, …
Jun 16 2019skafeto.com


loading...