https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Инвестираме не с парите си, а с мозъка. Отне ми години, за да проумея тази истина. Умът ни е най-големият актив и точно него трябва да развиваме. Той обаче има врагове, за които не подозираме. Най-големите врагове са ограничаващите не вярвания за парите“, твърди председателят на Българската асоциация на личните финансови консултанти Стойне Василев. И дава за пример пет напълно погрешни схващания за парите, които ни пречат да забогатеем.

1. Пари при пари отиват. Изключително вредна поговорка. Изследване в САЩ показва, че 67% от милионерите и 62% от милиардерите са забогатели сами, а не са наследили състоянието си. Всъщност замислете се по какъв начин точно ви помага тази мисъл! По никакъв, нали? Тогава просто я изтрийте от съзнанието си!

2. Трябва да си много умен, за да постигнеш финансови успехи. Ако беше така, то в БАН щяха да се разхождат само милионери. В България липсва статистика по темата, но съм сигурен, че голяма част от богатите хора у нас са със средно образование. Завършването на университет осигурява намирането на добра работа, но това няма нищо общо със създаването на богатство. Ние ставаме по-заможни не през деня, докато работим или градим бизнес, а през свободното ни време, когато решаваме как ще управляваме парите си и къде ще ги инвестираме.Всички правим тази грешка и после се чудим защо нямаме пари. Премахнете незабавно тези неща от портмонето сиПортмонето и портфейлът са едни от най-важните аксесоари в ежедневието ни. Представете си само за по…Nov 29 2017skafeto.com

3. Пари ми дай, акъл не ща. Това вярване е изумително погрешно. В световен мащаб за по-малко от две години над 99% от тото-милионерите губят парите си и от голямата печалба остават само спомените, някое жилище и кола, която не може да поддържат с доходите си.

4. Инвестирането и необоснован риск. Тогава всичко е риск. Ако не смятаме наум бързо дори продавачката в кварталното магазинче може да ни излъже. Разбира се, не трябва да се доверявате на хора, които ви казват, че може да вложите парите си някъде, където няма риск и ще получите висока доходност. Или са измамници, или са наивници, но и в двата случая не са надеждни източници на информация.

5. Парите развалят хората. Така ли е наистина? Може ли един добър, честен и работлив човек да се превърне в алчен скъперник? Категорично не! Ако си изградим стабилни навици за управление на нашите финансови средства, те ще ни служат до края на живота ни, независимо дали имаме 1 000 или 100 000 000 лева в банковата ни сметка.Отлична финансова новина за работещите българи: Вече е ясно кои ще получат парични бонуси за КоледаМного добра финансова новина за работещите българи изтече от работодателските организации. Последнит…Dec 4 2017skafeto.com


loading...