притча деца

Неизменно важен момент в живота на бъдещите родители е изборът на име за детето им. В различните държави по света има различни предпочитани имена, но има и такива, които по една или друга причина са забранени или поне не са препоръчителни, защото се смята, че ще навредят на бебето или ще нарушат идентичността на нацията.

В следващите редове ще отделим място за най-интересните забранени имана за деца по света, предоставени от Съновник.бг.

Мексико

61 имена са официално забранени в Мексико. Под забрана са също и такива, които биха могли да са пренебрежителни към детето или са лишени от смисъл. Батман, Рамбо и Фейсбук са едни от тях.

Швеция

В Швеция не можете да кръстите детето си Икеа, Металика или пък Супермен. Смята се, че подобни имена ще му причинят ненужен дискомфорт и ще звучат обидно.

Германия

Германия не толерира полово неутралните имена. Освен това забранява и такива, които могат да навредят на бъдещия германец като например Адоф Хитлер или Осама Бин Ладен.

Франция

Французите трябва първо да се консултират с местния съдия, за да са сигурни, че името, което са избрали за детето си, не е в разрез със законовите разпоредби. Френските съдилища са отказали да дадат разрешение за имена като Мини Купър, Нутела и Демон.

Португалия

Португалците държат на традиционните имена. Те също така трябва да съответстват на пола на детето. Не е разрешено например да кръстите бебето си Викинг. Сред забранените имена са също Риана и Нирвана.

Швейцария

Швейцария също е особено стриктна по отношение на това имената на децата да отговарят на пола им. Сред правилата, които трябва да спазите при кръщаване на детето си, е името му да не е населено място или търговска марка. Забранени имена в Швейцария са Шанел, Париж и Мерцедес.

Нова Зеландия

В Нова Зеландия забраната е за имена над сто букви. Освен това обаче са забранени имена, съдържащи евентуална обида и такива, които се причисляват към титлите. Сред забранените са Луцифер и Принц.

Виж още:Няколко неща, които не знаем за ПарижВъпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него…Feb 16 2021skafeto.com

Мъдри будистки мислиИзминали са няколко хилядолетия, откакто Сидхарта Гаутама, известен като Буда, започва да разпростра…Feb 11 2021skafeto.com

15 мъдри мисли за женитеОт незапомнени време човечеството се опитва да разгадае женската природа и да я разбере. В тази връз…Feb 8 2021skafeto.com

loading...