Васил Божков Национална лотария

Стартиралите преди 3 години „Национална лотария“ и „Лотария България“ набират все по-голяма популярност и носят все повече приходи на организаторите си. На пазара вече има още няколко подобни на тях. Само за миналата година тази част от хазартния бизнес е отчела ръст от 30 процента и е достигнал до 320 милиона лева. Това показва изчисление на базата на платени данъци, публикувано от „Капитал“. Според изданието, двете най-оборотни игри – „Национална лотария“ и „Лотария България“ се контролират от един от най-богатите българи – бизнесмена Васил Божков.

Подобен на неговия бизнес, но с доста по-незначителен пазарен дял, развива и Българският спортен тотализатор.
Ето кой богат българин стои зад "Национална лотария" и "Лотария България"
Таблица „Капитал“Страх налегна милионера от Ямбол Митко. От лотарията разкриха защо показаха лицето му… (ВИДЕО)Човекът, за когото цяла България говори от няколко дни е скромният Димитър Митев, известен в родния …Apr 3 2017skafeto.com

За 2016-а година приходите в хазната от хазартни дейности са достигнали 124 милиона лева, което е с 32 процента повече, в сравнение с предходната 2015-а година, сочи справка, предоставена на „Капитал“ от Държавната комисия по хазарта.

В нея се отбелязва, че увеличението се дължи изключително на моментните лотарии и игрите онлайн. Три са компаниите, които към днешна дата оперират на пазара с лотарийни билети. „Ню геймс“, която заедно с „Национална лотария“ е организаторът на игрите със същото име.

Тя е и лидер по приходи за 2015 година (виж таблицата). Втората компания е „Евробет“, която организира „Лотария България“, а третата е Българският спортен тотализатор. В същото време броят на дружествата, които имат лиценз за дейност в България на пазара за онлайн залагания, вече е 11. Последно такова разрешително получи компанията Bwin.Милионерът от Ямбол Митко реши какво ще прави с парите си. Призна, че е притеснен от… (ВИДЕО)Медийният шум и огромният интерес към Митко Димитров от Ямбол, който удари джакпота от 12 милиона ле…Apr 4 2017skafeto.com


loading...