Учени от Оксфорд са изяснили, че жените, при които показалецът е по-дълъг от безименния пръст са склонни към изневери повече от другите. Резултатите от изследванията им са публикувани в списание Biology Letters, цитирано от jenata.blitz.bg.
Те успели да установят, че дължината на показалеца зависи от половия хормон естроген. Колкото по-голяма е разликата в дължината между показалеца и безименния пръст, толкова повече е нивото на този хормон в тялото на жената.
Но ето какво са установили още британските учени за изневярата и женския хормон.
Връзката на този фактор със склонността към изневери удивила изследователите – те предполагали, че по-женствените жени с повече естроген би трябвало да бъдат по-удовлетворени от отношенията и така по-малко импулсивни и склонни към изневери.Петте зодии, най-склонни към изневяра: В състояние ли сте да разбиете сърцето на партньора сиОсновната причина за изневярата е липсата на емоционална близост между партньорите – когато любовта …Nov 27 2018skafeto.com

В проекта са участвали 274 жени. След като измерили дължината на пръстите, учените взели също така и образци от ДНК и накарали жените да попълнят въпросник, в който да отговорят на няколко тестови задачи за отношенията си.
Оказало се, че колкото по-голяма е разликата между показалеца и безименния, толкова повече жените били импулсивни и по-малко удовлетворени от отношенията си.
Водещият автор на изследването Айлънд Пиърс нарича резултатите интригуващи и признава, че е очаквала противоположни данни.
Учените предполагат, че жените с подобна разлика на пръстите са по-женствени и заради това са склонни да изискват повече от мъжете.

Знаейки, че имат и други варианти, такива жени могат лесно да изневерят на партньора си, особено при проблем в отношенията си с него.
„Ако жената има и по-женствено излъчване, това повишава нейната стойност на „брачния пазар“, което може да доведе до неудовлетвореност към сегашните й отношения и импулсивен секс с други партньори“, пишат изследователите.
Изследователите са установили още, че теорията им е приложима и при животните. На същия принцип е съотношението между палеца и безименния при човекоподобните маймуни, а също така и при лабораторните плъхове и мишки.Питат радио Ереван: Когато комшийката те нападне с похотливи желания, това изневяра ли е?Питат радио Ереван:
– Когато комшийката те нападне с похотливи желания, това изневяра ли е?
Радиото …
Oct 23 2018skafeto.com


loading...