завърши трагично

Храненето ни е сред основните навици, които могат да повлияят както благоприятно, така и негативно на нашето здраве. По тази причина трябва да бъдем изключително внимателни и отговорни по отношение на това с какво се храним и да не си причиним сами проблеми. Днес ще ви разкажем историята на Лиза, която завърши трагично. Макар да е много тежка, тази лична история може да ни помогне да спрем навреме и да се спасим.

Много млади момичета смятат, че красотата изисква жертви, пишат от jenata.blitz.bg. Те правят всичко по силите си външният им вид съответства на измислени идеали, често налагани от модните тенденции. А това често това води до тежки последици. 18-годишната Лиза от Русия била най-обикновено момиче. Общувала с приятели в социалните мрежи, мечтаела за голямата любов, внимателно следяла модните тенденции и мечтаела да бъде най-красивото момиче на света. Тя не вярвала на хората, които й казвали, че няма нужда да променя нищо в себе си.

Всяко уважаващо себе си момиче следи какво се случва в света на модата, мислела си тя, а как изглеждат моделите от корицата на лускавите списания – грациозни и слаби, чиито ребра могат да се преброят през дрехите. Лиза била решена да превърне мечтата си в реалност и драстично намалила количествата храна, които приемала, а накрая напълно спряла да яде. В началото всичко вървяло много добре. Килограмите се топели като сняг, а сенките под очите лесно се скривали с коректор.

Лишенията обаче си заслужавала, защото всички приятелки й завиждали за формите. В един момент обаче Лиза започнала да припада от безсилие. Постоянното изтощение на тялото си казало думата и Лиза развила анорексия. Организмът й започнал да отхвърля храната и буквално за две години красавицата се превърна в скелет, покрит с кожа.

На 24 октомври се случило най-лошото и тийнейджърката починала. Интернет потребителите изказват съболезнования на семейството на момичето и не крият ужаса си от края на историята му. За съжаление, много хора не обръщат внимание на анорексията и не я смятат за голям проблем, но това е сериозно психично заболяване, което трябва да се лекува, за да не доведе до фатален край.Истинската история на една снаха: Тя разби мечтите ми да бъда идеалната майка (II част)Ана Петрова не се зарадва особено от новината, че не просто сме се оженили, а и ще изградим свое сем…Nov 12 2019skafeto.comИсторията на тези близначки ще ви остави без думи (Снимки)В света има много двойки близнаци. Факт е, че радостта от това да имаш две деца едновременно е голям…Nov 11 2019skafeto.com

loading...