https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Евтините хотели са удобно място за нощуване в чужд град. Не всеки може да си позволи апартаменти в 5-звезден хотел, и няма смисъл да плащат огромни пари за една нощ.Девойка изпълни майсторски трик, за да спаси своя Мерцедес от бандити (Видео)В по-голямата си част опитите за кражба завършват с успех за престъпниците. Наскоро обаче в САЩ е им…Jun 17 2019skafeto.com

Но въпреки плюса за спестяванията има един огромен минус заради факта, че такива хотели на практика нямат охрана – най-много един охранител на входа. Ето защо има проблем, как да се предпазите от крадци, особено ако имате ценни неща с вас – лаптоп, камера, скъп телефон и др.

Като правило, ключалките в такива хотели не са много надеждни, а често – крадците дори получават ключове от безскрупулния персонал. Да стоиш буден цяла нощ, за да можеш да реагираш навреме на проникването в стаята, не е опция. И след натоварен ден, било то път, обиколка или бизнес среща, сънят е много дълбок заради умората.

Някой умник изобретил такъв оригинален изход. На дръжката на вратата трябва да виси чаша, а втората да се постави отгоре. Най-малкото движение на дръжката – и те падат с шум. Това ще изплаши крадеца, и ще даде сигнал на госта. Работи точно – многократно е проверявано.

И още- вечерта преди да си легнете разберете номера, на който да се обадите в случай на опасност, и го въведете в телефона си, така че да е достатъчно само да натиснете бутона за повикване.

И винаги носете със себе си малко, но мощно фенерче – нека бъде под възглавницата. Ако някой влезе в стаята – веднага да блести в лицето му. Обикновено това е достатъчно, за да се оттегли крадецът – той няма да те види.