наднорменото тегло

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Систематичните изследвания в световен мащаб показват, че основните фактори, съкращаващи живота на човека: пушенето, наднорменото тегло, алкохола, генетично наследените аномалии и разбира се – нарастващия стрес в обществения и семейния живот, причиняват тежки аномалии във функционирането на практически всички физиологични системи в човешкия организъм, водещи до диабет, високи нива на кръвното налягане и холестерола, отслабване на имунната система.

Последствията от това са инфаркти, инсулти и различни форми на рак – болести, които съкращават значително човешкия живот.

Благодарение на подобряване на общественото и клинично здраве и разяснителната кампания главно в икономически напредналите страни по отношение на вредата от тютюнопушенето, то – като фактор – отстъпи на трето място за сметка на наднорменото тегло и диабета, чийто контрол зависи изцяло от здравословния начин на хранене.Откриха пирамида в океана. Учените се питат: Там ли е била…Възможно ли е на мястото, на което според Платон е била Атлантида, да съществува огромна пирамида? С…Apr 21 2017skafeto.com

Нека поясним на нашите читатели механизма, чрез който наднорменото тегло влияе негативно на здравето.

Той почива на един познат от всички физически закон – този на гравитацията: колкото нашата маса е по-голяма, т.е. колкото повече тежим, толкова с по-голяма сила земята ни привлича.

Това създава предпоставки за по-бързо изхабяване на всички наши органи и системи – претоварват се кости, стави, сухожилия, мускули, а и всички останали физиологични системи и съответните им органи в тялото ни, което води до тяхната по-малка или по-значима деформация.

В допълнение, трупащите се мазнини имат пряк отрицателен ефект върху обмяната на веществата – един вече чисто биохимичен процес. Ясно е, че превенцията следва да се опира на разясняване на вредата от наднорменото тегло и какви следва да бъдат мерките за неговото елиминиране като основен фактор, съкращаващ човешкия живот.

Разковничето е: спорт, Затова кажете сбогом на заседналия начин на живот и започнете редовно да спортувате и да се храните здравословно!Учените доказаха! Френската любов развива интелекта на жените и…Американски изследователи разкриха каква е връзката между любовния живот и нивата на интелигентност …Mar 30 2017skafeto.com