бирените бутилки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бирените бутилки са един от продуктите, които се призвеждат масово. Обикновено, когато става въпрос за толкова масов продукт, различните компании, които търгуват с него, се стараят да направят своя вид различен от останалите, за да привлекат повече клиенти. Най-лесният на пръв поглед начин това да се случи, когато става въпрос за бира, е чрез подмяна на звета на бутилката, но никой не го прави. Защо?

Забелязали ли сте, че всички бирени бутилки са или в кафяв, или в зелен цвят? Оказва се, че за това си има конкретна причина, предават от Expert.bg. Когато бирата за първи път започнала да се консумира и продава в по-големи количества (през XIX в.), бутилките били прозрачни. Производителите обаче установили, че при оставянето им на пряка слънчева светлина напитката започвала да мирише по много неприятен начин.

Установено било, че прозрачното стъкло пропуска UV лъчи, които влияят върху вкуса и мириса на бирата. Затова и започнали да използват кафяво стъкло, тъй като тъмният цвят блокира лъчите и поддържа течността по-свежа за по-дълго. През Втората световна война обаче имало дефицит на кафяво стъкло и започнало да се използва зелено, което в последствие станало основно за повечето компании. Днес някои производители избират зеления цвят, други – кафявия. Вече има и начин на прозрачните бутилки да се слага допълнителна защита срещу UV лъчи, но те не са особено популярни в бирената индустрия.

Бирата, наричана също пиво, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света и третата най-популярна напитка изобщо след водата и чая. Произвежда се чрез варене и ферментация на нишесте, получено главно от зърнено-житни култури – най-вече малцов ечемик, но се използват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията става с помощта на мая. Бирата се ароматизира с хмел, който придава горчивина и действа като природен консервант. Също така може да се добавят и други аромати посредством билки и плодове. Мястото, където се произвежда бирата, се нарича пивоварна. Бирата се продава най-често в стъклени бутилки и метални кутии, а също така в пластмасови бутилки, кегове и бурета.Учените разграждат бирата, за да създадат следващия антибиотикВинаги сме знаели, че бирата е полезна, защото хмелът, който я прави вкусна, също така преборва и бо…Aug 26 2019skafeto.comЗащо мъжете примират за жени, които пият бираКой ли не обича бирата? Може да се консумира и в горещо, и в студено време, в съчетание с различни з…Sep 1 2019skafeto.com